Ο Τyler Blevins, ο γνωστότατος Ninja του gaming κόσμου, σόκαρε τη streaming κοινότητα την περασμένη βδομάδα όταν εγκατέλειψε τον κολοσσό Twitch (ιδιοκτησίας Amazon) για να μετακομίσει στο Mixer της Microsoft.

Μια κίνηση που τον έκανε κατά μερικά εκατομμύρια πλουσιότερο, αναμφίβολα. Όλα βέβαια είναι αστρονομικά όταν μιλάμε για τον δημοφιλέστερο gamer του πλανήτη.

Ο Ninja κατάφερε να μαζέψει στη νέα και μικρότερη πλατφόρμα 1 εκατ. subscribers σε πέντε μέρες, ένας πρωτοφανής άθλος δηλαδή που συνυπογράφει πόσο δημοφιλής και δυνατός είναι ο Blevins στην επικράτεια του streaming.

Και πόσο πλούσιος φυσικά, καθώς κάθε συνδρομητής πληρώνει 5 δολάρια τον μήνα για να έχει πρόσβαση στο κανάλι του. Με τη φορά που έχει πάρει, δεν αποκλείεται να σπάσει και τα παλιότερα ρεκόρ του, όπως εκείνους τους 3 εκατ. subscribers που μάζεψε πέρυσι στο κανάλι του στο YouTube σε μόλις έναν μήνα!

Το κανάλι του έχει σήμερα 22 εκατ. συνδρομητές, περισσότερους δηλαδή και από το κανάλι που διατηρούσε μέχρι πρόσφατα στο Twitch. Γιατί έφυγε όμως από την πλατφόρμα που γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία;

Αν πρέπει να το πούμε, και το είπε ξεκάθαρα ο ανταγωνιστής του PewDiePie, γιατί «εμπλέκονται πολλά χρήματα». Και σίγουρα εμπλέκονται, καθώς η κίνηση του 28χρονου gamer ήταν τέτοια που το Mixer γκρέμισε το YouTube από τα download charts!

Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που βγάζει απίστευτα ποσά κάνοντας αυτό που δεν θα συμβούλευε κανένας γονέας το παιδί του: να παίζει παιχνίδια!

Αμερικανός, γεννημένος κάπου στο Ιλινόις, ξεκίνησε τη streaming καριέρα του το 2011. Αστέρι του gaming κόσμου θα γινόταν ωστόσο μόνο όταν άρχισε να στριμάρει το ακραία δημοφιλές παιχνίδι Fortnite, βλέποντας τη βάση των subscribers να εκτοξεύεται. Όταν έφυγε από το Twitch, είχε 14 εκατ. followers, αλλά και χρυσούς χορηγούς ονόματα όπως η Red Bull και η Uber.

Πόσα λεφτά έχει; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είδαν αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας, η περιουσία του υπολογίζεται στα 15 εκατ. δολάρια. Ποσό καθόλου τρελό αν σκεφτεί κανείς πως από το YouTube και μόνο καθαρίζει κάπου μισό εκατομμύριο τον μήνα.

Οι συνδρομές στο κανάλι του είναι για την ώρα δωρεάν στο Mixer, καθώς η Microsoft προσπαθεί να καθιερωθεί στις gaming συνειδήσεις, μετά το δίμηνο όμως οι subscribers θα πληρώνουν 5,99 δολάρια για να τον απολαμβάνουν. Πόσοι θα μείνουν, θα το δούμε.

Στην προσωπική του ζωή, ο νεαρός σταρ των βιντεοπαιχνιδιών είναι παντρεμένος με την 26χρονη Jessica Belvins, η οποία λειτουργεί και ως μάνατζέρ του. Αν θα του βγει το κόλπο με το Mixer θα φανεί, προφανώς όμως δεν έχει τίποτα να φοβάται με τόσα εκατομμύρια να τον ακολουθούν πιστά…