Η 32χρονη Adrianne Haslet-Davis έχασε το αριστερό της κάτω άκρο στις φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Η νεαρή δασκάλα χορού, παρά το σοβαρό τραυματισμό της όμως δεν το βάζει κάτω. Είναι αποφασισμένη να χορέψει ξανά και να τρέξει στον επόμενο μαραθώνιο!

«Όταν χορεύω, αισθάνομαι ότι έχω γεννηθεί για να κάνω ακριβώς αυτό. Είμαι ευτυχισμένη» δήλωσε στην Boston Herald. «Δε μπορώ να επιτρέψω σε κάποιον ή κάτι να μου το στερήσει αυτό. Να μου αλλάξει τη ζωή. Ναι, θα χορέψω ξανά και του χρόνου, παρότι δεν είμαι δρομέας, σκοπεύω να τρέξω στον μαραθώνιο» πρόσθεσε.

«Θυμάμαι τα πάντα. Θυμάμαι την πρώτη βόμβα να σκάει κι εγώ να κρατάω το χέρι του άντρα μου Adam. Σκεφτόμουν ότι ποτέ δεν είναι μόνο ένα το χτύπημα. Ήξερα ότι θα συνέβαινε κάτι και άρχισα να ουρλιάζω. Μετά έσκασε η δεύτερη βόμβα… θυμάται ότι έπεσα κάτω. Μετά είδα το σύζυγό μου να μου κάνει νόημα, δείχνοντας μου το πόδι μου» είπε ακόμη στο CNN.

«Έχασα το 80% των οστών και των μυών στο πόδι μου. Αιμορραγούσα πάρα πολύ. Φοβήθηκα» πρόσθεσε και συνέχισε: «Ήμουν αποφασισμένη να τα καταφέρω».

Ο σύζυγός της, που είχε μόλις επιστρέψει από το Αφγανιστάν, έβγαλε τη ζώνη του και την έδεσε πάνω από την πληγή της, για να μη χάσει περισσότερο αίμα. Παρότι είχε τραυματιστεί κι εκείνος, κατάφερε να τη μεταφέρει σε ένα εστιατόριο.

Παρά τον πανικό που επικρατούσε γύρω τους, η Adrianne βρήκε το κουράγιο να του πει τι σημαίνει για εκείνη. «Αν ήταν η τελευταία φορά που βλεπόμασταν, ήθελα να ξέρει πόσο πολύ τον αγαπούσα».

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό. Όταν ξύπνησε η μητέρα της τής ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα. «Αγάπη μου, το αριστερό σου πόδι… πάει».

«Ο χορός είναι η ζωή μου. Ναι, έχασα το πόδι μου σε έκρηξη, όμως δε θα βυθιστώ στη θλίψη» είπε ακόμη η ίδια.