Η ολλανδική αστυνομία άφησε ελεύθερο σήμερα έναν πρώην μαθητή βρετανικού σχολείου στην Ολλανδία, ο οποίος είχε θεωρηθεί ύποπτος σε σχέση με την ανάρτηση στο διαδίκτυο μηνύματος που απειλούσε με επίθεση σε σχολείο της πόλης Λέιντεν.

Μετά την ανάρτηση του μηνύματος αυτού ένοπλοι αστυνομικοί έλαβαν θέσεις μπροστά από τα περίπου 20 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ολλανδικής αυτής πόλης, τα οποία παρέμειναν κλειστά.

«Ο ύποπτος που συνελήφθη πρόσφατα σε σχέση με το απειλητικό μήνυμα, αφέθηκε ελεύθερος. Το αγόρι δε θεωρείται πλέον ύποπτο” ανακοίνωσε η αστυνομία σύμφωνα με την οποία “δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο νεαρός αυτός εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή».

Τα σχολεία άνοιξαν και πάλι σήμερα ωστόσο διατηρήθηκε κάποια αστυνομική παρουσία.

Οι αρχές αποφάσισαν, ύστερα από ανάλυση του μηνύματος, «να μειώσουν το επίπεδο συναγερμού για την απειλή αυτή», τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους μαθητές. Είναι ένα σχολείο σε μια ολλανδική πόλη που ονομάζεται Λέιντεν και θα χρησιμοποιήσω ένα Colt Defender των 9mm», ανέφερε το απειλητικό μήνυμα.