Για τις 24 Απριλίου αναβλήθηκε η δίκη του υπ’ αριθμόν ένα αντιπάλου του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, για καταχρήσεις.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέβαλε τη δίκη με την αιτιολογία ότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ενημερωθεί για το φάκελο.

Ο κατηγορούμενος, που αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης ως 10 έτη, αλλά και η αντιπολίτευση, χαρακτηρίζουν τις διώξεις εναντίον του πολιτικές με σκοπό τη φίμωσή του.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι διώκεται επειδή συμμετείχε στη σύναψη συμφωνίας με μια ιδιωτική εταιρεία, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 10.000 κυβικών μέτρων ξυλείας, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε περισσότερα από 16 εκατ. ρούβλια (400.000 ευρώ) για την περιφέρεια του Κίροφ το διάστημα 2009-2010.

Από την αρχή της υπόθεσης, ο Ναβάλνι αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτηρίζει «παραμύθια». «Όλη αυτή η υπόθεση εναντίον του Ναβάλνι κατασκευάστηκε από υπαλλήλους της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής υπό τις διαταγές του Βλαντιμίρ Πούτιν», αναφέρεται στον ιστότοπο που δημιουργήθηκε για την υπόθεση αυτή από τον Ναβάλνι και τους συνεργάτες του.

Ο 36χρονος Αλεξέι Ναβάλνι έγινε γνωστός από τη δράση του κατά της διαφθοράς και την καταγγελία μαζικών καταχρήσεων σε ρωσικές δημόσιες υπηρεσίες.