Οι ξεκαρδιστικοί κανόνες ιδιοκτήτη Airbnb για την καθαριότητα στην τουαλέτα

«Παρακαλώ να απομακρύνετε σχολαστικά όλες τις σταγόνες νερού μετά το ντους»


ΚΟΣΜΟΣ
16:16
18/07/2019
Οι ξεκαρδιστικοί κανόνες ιδιοκτήτη Airbnb για την καθαριότητα στην τουαλέτα
7
loading

Το Airbnb έχει μπει στη ζωή μας με τρόπο καταλυτικό και έχει αλλάξει τους «κανόνες» στον τουρισμό, είτε θετικά είτε αρνητικά. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως τα πράγματα μπορεί να γίνουν τραγικά ή την ίδια στιγμή να προκαλούν γέλια μέχρι δακρύων.

Σε μία τέτοια περίπτωση, ένας άνδρας στη Βρετανία δημοσίευσε τους «ξεκαρδιστικούς» κανόνες υγιεινής που του έθεσε ο οικοδεσπότης του στο Airbnb, που συμπεριλάμβαναν τη σχολαστική απομάκρυνση όλων των σταγόνων νερού που είχαν μείνει μετά το ντους.

Το Σαββατοκύριακο ο Ian Hickton φιλοξενήθηκε σε ένα σπίτι ενοικιαζόμενο μέσω του Airbnb, όπου βρήκε τους πολύ συγκεκριμένους κανόνες για τη χρήση του μπάνιου.

Σύμφωνα με τον Hickton, ο οποίος ανάρτησε τη λίστα στο Twitter, του θύμισε τους χαρακτήρες μίας σειράς στη Βρετανία, που είναι πολύ γνωστοί για τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής που θέτουν στα σπίτια τους και αναστατώνουν τους επισκέπτες.

«Οι πραγματικοί κανόνες του σπιτιού Airbnb που έμεινα χθες το βράδυ» έγραψε στο tweet ο Hickton.

Όπως αναφέρει ο Independent, η λίστα ξεκινάει με μία μικρή παράκληση, ζητώντας από τους επισκέπτες ευγενικά να χρησιμοποιούν τον νιπτήρα χωρίς να βρέχουν τον καθρέφτη.

Ωστόσο, εκτός από το να διατηρούν τον καθρέφτη καθαρό από λεκέδες νερού, ο ιδιοκτήτης ζητά επιπλέον από τους φιλοξενούμενους να ακολουθούν λεπτομερείς οδηγίες όσον αφορά το ντους και τη χρήση της τουαλέτας.

«Πριν να κάνετε μπάνιο, παρακαλώ απλώστε το χαλάκι στο πάτωμα» συνεχίζει η λίστα. «Όταν τελειώσετε παρακαλώ τοποθετήστε το στο καλοριφέρ για να στεγνώσει. Αν είναι πιθανό να λερώσετε το πάτωμα όταν χρησιμοποιείτε τον νιπτήρα, παρακαλώ κάντε το ίδιο. Αφού κάνετε ντους παρακαλώ χρησιμοποιείστε το ειδικό λάστιχο για τα τζάμια που παρέχεται για να σκουπίσετε όσα νερά έχουν κολλήσει σε αυτά, στα πλακάκια και στο παράθυρο στο μπάνιο του πρώτου ορόφου.

Όταν τελειώσετε με το λάστιχο, παρακαλώ χρησιμοποιείστε την πετσέτα που θα βρείτε στο μπάνιο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία στεγνώματος μέσα στο ντους».

Ο ιδιοκτήτης του Airbnb συμπεριλαμβάνει επίσης τις προτιμήσεις του για τον τρόπο που οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την τουαλέτα, μέσα σε αυτές και την υποχρεωτική χρήση της βούρτσας.

«Η χρήση της βούρτσας τουαλέτας δεν είναι προαιρετική» γράφει στις οδηγίες, επεξηγώντας ότι ο σκοπός της είναι «να απομακρύνει οποιαδήποτε σημάδια του περάσματός σας, οποιουδήποτε χρώματος, από το εσωτερικό της λεκάνης (πάνω και κάτω από τη γραμμή του νερού), από το χείλος της λεκάνης και από το κάτω μέρος του καπακιού».

Η τελευταία οδηγία στη λίστα, πριν να καταλήξει με την υπενθύμιση να σιγουρεύουν οι επισκέπτες ότι το πάτωμα του μπάνιου είναι στεγνό, είναι ότι ζητάει από τους άνδρες να «κάθονται και όταν κάνουν το νούμερο ένα και το νούμερο δύο».

Στο Twitter φυσικά έγινε πάρτι με σχόλια, καθώς η λίστα έγινε δεκτή με χιούμορ, με κάποιους όμως να επισημαίνουν ότι αποτελεί κόκκινο πανί.

«Αναρωτιέμαι πώς τιμωρούνται οι παραβάσεις» έγραψε ένας σχολιαστής.

Κάποιος άλλος είπε: «"Μην αφήνετε ίχνη του περάσματός σας". Πόσο μοχθηρό είναι αυτό;».

Στην πραγματικότητα η εταιρεία Airbnb δεν έχει καθορίσει, αν υπάρχουν, ποινές που μπορεί να επιβληθούν σε επισκέπτες που δεν ακολουθούν τους κανόνες καθαριότητας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Με

  Παλομενες διαδοχικες κινησεις και εφνιδια τιναγματα προς πασα κατευθηνση υστερα να σε δω ποια πετσετα θα επιλεξεις για καθαρισμα και το ειδικο βουρτσακι για τον αρμο.

 2. avatar Μπουγάτσα φρεσκομπανιαρισμενη

  \'\'Σκουπίστε τα πόδια σας...
  Να μας ξανάρθετε μη σας χάσουμε....\'\'
  Θυμήθηκα τη ταινία με τον Πάντζα τη Φονσου
  και την εκπληκτική προφορά του \"\"προικοθήρας\"\", απ\' το λαγωνικό,την λάτρεψα τη λεξη,κρίμα δεν σταδιοδρόμησα ως.

 3. avatar Θάνος

  Να κάνουμε το νούμερο1 και το νούμερο 2 καθιστοί, μάλιστα. Το νουμερο 3 όμως ξέρεις αυτό [...] πως θέλεις να το κάνω? Πως θέλεις να εξαφανίζω το.....πέρασμα μου\"

  1. avatar Μπουγάτσα παραλλαγης

   Απ\' τη Χρυσή Αυγή;;
   Μα τοκανες ήδη
   Φόρεσες τη γαλάζια φορμα του μαυραγοριτη

  2. avatar Μπουγάτσα παραλλαγης

   Όπως το κάνεις και τώρα ναζί
   Φόρεσες τη γαλάζια φόρμα και έβαλες το χρυσό αυγό στη τσέπη
   Αυγη ;;ποια Αυγή;; εγώ δεν ήμουν εκεί ,εγώ είμαι από γεννεσιμιου ένα γαλάζιο μακεδονομάχο ορκ.
   Έλα χαυγιτη μαυραγορίτη ναζί που έχεις πρόβλημα να εξαφανίσεις το πέρασμά σου....
   Ο μπουρδάνος είσαι;

   1. avatar Θάνος

    Η πολύ χρήση σε χαλάει ανώνυμο μιρμιγκάκι.

    1. avatar Μπουγάτσα από τας σσσσεραςςςς με χρυσά αυγά και γαλαζια κρουστα

     μιρμιγκακι........
     Έτσι γράφει το μυρμήγκι το χρυσαυγουλο στη γαλάζια αυγουλιέρα
     Σήμα κατατεθέν ,πιστοποιητικό αυθεντικότητας μαυραγορίτη εβερτοράλλη
     εξ όνυχος τον Λέοντα που λένε αυτοί πουχουν βγάλει το δημοτικό ή εκ της ουράς τη μαϊμού που λέμε μεις οι τσομπαναρέιβ

     ειναι κατά πως λένε οι της Παντείου λέσχης ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει