Η υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Αϊτής, Καρμέλ Ζαν-Μαρί, υπέβαλε την Τετάρτη την παραίτησή της, κατηγορώντας τους συναδέλφους της ότι δεν συνεργάζονταν με τις προσπάθειές της για την εξυγίανση των οικονομικών του δημοσίου.

«Μπορώ να αγωνιστώ κατά των αντιξοοτήτων ή των εξωτερικών κινδύνων που πλήττουν τακτικά τη χώρα μας, αλλά όχι κατά της έλλειψης αλληλεγγύης των συναδέλφων μου», αναφερόταν στην επιστολή της παραίτησής της.

Η Ζαν-Μαρί επιβεβαίωσε την παραίτησή της σε ραδιοφωνική συνέντευξη, λέγοντας ότι είχε υποβάλει τη σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Λορέν Λαμότ, αλλά αρνήθηκε να συζητήσει ποια ήταν τα κίνητρα της.

Ευρέως σεβαστή από εθνικούς και διεθνείς οικονομολόγους για τις επαγγελματικές της δεξιότητες, η Ζαν-Μαρί ορίστηκε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Αίτής από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Λορέν Λαμότ και του προέδρου Μισέλ Μαρτέλι το 2012.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός ώθησε τις προσπάθειες για τη βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης και της διαφάνειας στην οικονομία της χώρας, η οποία εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διεθνή βοήθεια, τρία χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε την πρωτεύουσα, σκοτώνοντας τουλάχιστον από 200.000 ανθρώπους και αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς στέγη.