Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια, μετά το «λάθος» που έκανε μια κλινική γονιμότητας στο Λος Άντζελες με αποτέλεσμα το παιδί τους να γεννηθεί από μια άλλη γυναίκα, χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν το παραμικρό.

Την Δευτέρα, ένα ζευγάρι που διαμένει στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι έκανε μήνυση στην κλινική CHA Fertility αφού απέκτησε με τεχνητή γονιμοποίηση δίδυμα αγοράκια με τα οποία, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε καμία βιολογική σχέση. Η γυναίκα, που είναι ασιατικής καταγωγής, πίστευε ότι είναι έγκυος σε δίδυμα κοριτσάκια, αλλά τελικά γέννησε δυο αγόρια. Οι εξετάσεις DNA επιβεβαιώθηκε ότι όχι μόνο δεν ήταν παιδιά της αλλά δεν ήταν καν αδέλφια: ανήκαν σε δύο άλλα ζευγάρια που είχαν καταφύγει στην ίδια κλινική γονιμότητας για να τεκνοποιήσουν.

Στο Λος Άντζελες, η Άννι και ο Άσοτ Μανουκιάν είπαν σήμερα σε δημοσιογράφους ότι αγνοούσαν το γεγονός ότι είχαν αποκτήσει έναν γιο μέχρι που οι υπεύθυνοι της κλινικής τους τηλεφώνησαν για να κάνουν γενετικές εξετάσεις και να επιβεβαιώσουν πως το ένα από τα αγοράκια που γεννήθηκαν στη Νέα Υόρκη ήταν όντως το δικό τους.

Το δεύτερο αγοράκι ανήκει σε ένα άλλο ζευγάρι, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Οι Μανουκιάν ανέφεραν ότι, μετά από δικαστική μάχη, κατάφεραν τελικά να αναλάβουν την κηδεμονία του παιδιού τους τον Μάιο, όταν το μωρό ήταν ήδη έξι εβδομάδων.

Η κλινική «οδήγησε τρεις οικογένειες στην κόλαση και οι ζωές μας δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες», είπε ο Ασότ Μανουκιάν. «Αγωνιστήκαμε για να πάρουμε το παιδί μας και τώρα θα αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ», πρόσθεσε.

«Ποιος θα ήθελε να γνωρίσει για πρώτη φορά το παιδί του στην είσοδο ενός ξενοδοχείου;» διερωτήθηκε, εμφανώς ταραγμένη, η σύζυγός του. Η Άννι Μανουκιάν είχε υποβληθεί σε τεχνητή γονιμοποίηση, όμως δεν έμεινε έγκυος και αγνοεί σε ποιον ανήκε εκείνο το έμβρυο.

Το λάθος αυτό «είναι ένα από τα χειρότερα που έχω δει ποτέ να συμβαίνουν σε κλινικές γονιμότητας», είπε ο Άνταμ Γουλφ, δικηγόρος που εκπροσωπεί το ζευγάρι από την Καλιφόρνια. «Το γραφείο μου εκπροσωπεί εκατοντάδες θύματα κέντρων γονιμότητας, αλλά ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η κλινική αρνείται να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση για το λάθος της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.