Όταν η αρχιτεκτονική συναντά τη λογοτεχνία του φανταστικού, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Ο κόσμος του Τόλκιν που ζωντάνεψε στη μεγάλη οθόνη με τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και το «Χόμπιτ», έχει σταθεί πηγή έμπνευσης για πλήθος περίεργων σπιτιών…

Δείτε ξεχωριστές κατοικίες βγαλμένες από το φανταστικό σύμπαν του διάσημου λογοτέχνη…

Το σπίτι του Χόμπιτ

Ο Simon Dale οραματίστηκε ένα οικολογικό σπίτι χτισμένο σε λόφο. Κόστισε μόλις 3.000 και θα μπορούσε να είναι η κατοικία ενός χόμπιτ!

Κατοικία εμπνευσμένη από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Η κατοικία που δημιούργησε το 1975 ο Ian Morrison αναπτύσσεται σε διάφορα επίπεδα. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στα Barbados και έχει έκταση 325 τετραγωνικών.

Τα σπίτια των Χόμπιτ στη Νέα Ζηλανδία

Τα τοπία της Νέας Ζηλανδίας χρησιμοποίησε ο Τζάκσον για να γυρίσει τον «Άρχοντα». Τα σπίτια των χόμπιτ βρίσκονταν σε ένα λόφο και σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν, ενώ κάποια έχουν μετατραπεί σε σπίτι για πρόβατα! Το εσωτερικό τους δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς οι σκηνές αυτές γυρίστηκαν σε στούντιο.

Το «Dune House»

Παρόλο που ο αρχιτέκτονας William Morgan δεν είχε κατά νου τον κόσμο του Τόλκιν, οι ομοιότητες είναι εμφανείς. Το Dune House κατασκευάστηκε το 1975 και αποτελείται από δύο όμοια δωμάτια 70 τετραγωνικών με υπνοδωμάτιο και μπάνιο.

Η υπόγεια κατοικία στην Ελβετία

Το ασυνήθιστο αρχιτεκτονικό δημιούργημα της SeARCH και της Christian Muller μας μεταφέρει στο Σάιρ, την πόλη των Χόμπιτ. Η είσοδός του, ανοίγεται σαν πηγάδι με σκαλοπάτια από πέτρα.

Το σπίτι των Χόμπιτ από τον Peter Archer

Ο αρχιτέκτονας Peter Archer, εμπνεόμενος από τον Τόλκιν σχεδίασε μια ξεχωριστή κατοικία στην Chester County, των ΗΠΑ.

Το σπίτι-νερόμυλος

Με μια παραδοσιακή στέγη, ασύμμετρους τοίχους και ένα νερόμυλο, το σπίτι του Chris Whited, μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.

Το χωριό των Χόμπιτ στη Montana

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, οι φανατικοί του Τόλκιν, μπορούν να επισκεφτούν και να κοιμηθούν στα σπίτια των Χόμπιτ στη Montana των ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το ό,τι πιο κοντινό μπορούμε να φανταστούμε στην εικόνα ενός σπιτιού Χόμπιτ…

Το σπίτι του Μπίλμπο

Το Bilbo Baggins House βρίσκεται επίσης στο χωριό των Χόμπιτ στη Montana…