Μεγάλες ουρές οχημάτων σχηματίστηκαν στους κεντρικούς δρόμους του Σεράγεβο εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η οποία δεν είχε γίνει γνωστή.

Από τις πρωινές ώρες δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των τρόλεϊ, των τραμ και των λεωφορείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας των εργαζομένων για τη μη καταβολή των μισθών του Φεβρουαρίου, οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών και στις τοπικές αρχές του καντονιού του Σ Σαράγεβο.

Η διευθύντρια του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών «Gras», Μούμπερα Μπέγκιτς – Ζίγκρα δήλωσε ότι παρά τα προβλήματα δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί απεργία.

Ο οργανισμός τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με τεράστιες απώλειες που υπερβαίνουν τα 2,5 εκ. μάρκα Βοσνίας (1,25 εκ. ευρώ) και δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για την κίνηση των τρόλεϊ.

Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με τη συγκεκριμένη μορφή αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων επειδή η πόλη έχει καταρρεύσει και επειδή υφίστανται ζημιές καταστήματα και επιχειρήσεις, μεταδίδουν τα βοσνιακά μέσα ενημέρωσης.