Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φαίνεται πως είχε πάρει μια δυνατή γεύση από τη νυχτερινή ζωή των ομοφυλόφιλων ένα βράδυ το 1988 μαζί με το θρύλο της ροκ, Φρέντι Μέρκιουρι, τον κωμικό Κένι Έβερετ και την Κλέο Ρόκος.

Αυτή η αποκάλυψη ήρθε στο φως από το βιβλίο της Κλέο Ρόκος, «Η δύναμη της θετικής κατανάλωσης», στο οποίο γράφονται αρκετά για τα νυχτοπερπατήματα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας.

Οι Sunday Times αποκάλυψαν ότι ο Φρέντι, ο Κένυ και η Κλέο μεταμφίεσαν σε άντρα την πριγκίπισσα προκειμένου να τους ακολουθήσει στο γνωστό γκέι μπαρ του Λονδίνου. Η μεταμφίεση περιελάμβανε ένα στρατιωτικό τζάκετ, ένα μαύρο καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Πριν την επίσκεψη στο μπαρ η 50χρονη σήμερα Ρόκος θυμάται τον Κένι να λέει στην πριγκίπισσα: «Δεν είναι για σένα. Το μέρος αυτό είναι γεμάτο γκέι και μερικές φορές γίνονται καυγάδες απ’ έξω». Αλλά ο Φρέντι είπε, «Πάμε, αφήστε την κοπέλα να διασκεδάσει».

Όχι, δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο, αφού η Κλέο γράφει: «Όταν μπήκαμε μέσα, νιώσαμε ότι όλοι θα μπορούσαν να καταλάβουν ότι ήταν μαζί μας η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ωστόσο, όλοι φάνηκε να την αγνοούν, σαν να εξαφανίστηκε. Αλλά της άρεσε».

Ο Φρέντι, ο Κένι και η Κλέο προσπάθησαν να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους ώστε να μην γίνει αντιληπτή η πριγκίπισσα, η οποία μάλιστα παρήγγειλε τα ποτά. Η ίδια η πριγκίπισσα ένιωσε ικανοποίηση όταν ο barman δεν τη κατάλαβε.

Εκείνο το βράδυ στο Vauxhall Tavern έμεινε κρυφό, αλλά όπως γράφει η Κλέο στο βιβλίο, την επόμενη μέρα η πριγκίπισσα έστειλε πίσω στους φίλους της τα ρούχα με το σημείωμα «Πρέπει να το ξανακάνουμε».