«Αήθη και αισχρά ψέματα» χαρακτήρισε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες για την περιουσιακή κατάσταση του ιδίου και της οικογένειάς του και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη βδομάδα προκειμένου να δώσει απαντήσεις και να παρουσιάσει στοιχεία που τεκμηριώνουν το αβάσιμο των κατηγοριών που δέχεται.

Σε ανακοίνωση ο τέως Πρόεδρος εξέφρασε αγανάκτηση και αποτροπιασμό «για τα αήθη και αισχρά ψέματα που συστηματικά διοχετεύονται και διασπείρονται με διάφορους τρόπους, σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση τη δική του, της συζύγου του και των παιδιών του».

Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε βέβαιος ότι οι πρωταγωνιστές «αυτής της στοχευμένης δυσφημιστικής εκστρατείας δεν πρόκειται να τερματίσουν την αισχρή τους δράση».

Ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή σε εγκεκριμένο ελεγκτικό γραφείο να καταγράψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα, τόσο τα δικά του, όσο και της οικογένειάς του για την περίοδο της πενταετούς θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατία.

Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι αυτά τα στοιχεία προτίθεται να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr