Το μεγαλύτερο μέρος των περίπου 800.000 πολιτικών υπαλλήλων του Πενταγώνου θα λάβει άδεια άνευ αποδοχών για 14 ημέρες φέτος, μια μείωση από τις 22 ημέρες που σχεδιαζόταν αρχικά, μετά από ένα νέο νομοσχέδιο που χαλαρώνει την πίεση στον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο ο Χέιγκελ δήλωσε ότι το υπουργείο του εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα έλλειμμα 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ότι αφορά τις λειτουργικές του δαπάνες, ενώ θα αντιμετωπίσει κάποιες επώδυνες περικοπές στη χρηματοδότησή του.

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την πραγματικότητα, να θέσουμε τις προτεραιότητές μας, να επιβάλουμε κάποιες περικοπές και να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε» για την εφαρμογή των περικοπών που ξεπερνούν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια στον αμυντικό προϋπολογισμό που αποφασίστηκαν από το Κογκρέσο και τον Πρόεδρο και άρχισαν να ισχύουν την 1η Μαρτίου, τόνισε.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη Βόρεια Κορέα, σημείωσε ότι οι προκλητικές της ενέργειες και η εχθρική της στάση έχουν «αυξήσει τον κίνδυνο» στην κορεατική χερσόνησο, αρνήθηκε όμως ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδείνωσαν την κατάσταση με τις πτήσεις βομβαρδιστικών stealth στην περιοχή.

«Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας κάθε προκλητική και εχθρική λέξη και δράση αυτού του καινούργιου νεαρού ηγέτη» αφότου αυτός ανήλθε στην εξουσία, τόνισε ο Χέιγκελ.