Ανακριτές της Αστυνομίας μετέβησαν χθες στις Κεντρικές Φυλακές και παρέλαβαν την κάρτα sim τηλεφώνου η οποία βρέθηκε σε ρούχα που μετέφεραν συγγενικά του πρόσωπα στον επτά φορές καταδικασθέντα σε ισόβια 35χρονο serial killer της Κύπρου.

Σύμφωνα με το philenews.com, η κάρτα είχε εντοπιστεί σε τσέπη του παντελονιού του 35χρονου, κατά τον έλεγχο των ρούχων που θα του παρέδιδαν η μητέρα και η αδελφή του κατά το επισκεπτήριο το περασμένο Σάββατο.

Αμέσως το επισκεπτήριο διακόπηκε και διατάχθηκε έρευνα για να φανεί αν η κάρτα τηλεφώνου τοποθετήθηκε εκεί σκόπιμα προκειμένου να την παραλάβει ο κατά συρροή δολοφόνος, ή αν βρισκόταν εκεί και ξεχάστηκε.

Η έρευνα έδειξε ότι η κάρτα τυχαία μεταφέρθηκε στις φυλακές, αφού τα ρούχα βρίσκονταν στο ερμάρι της οικίας του 35χρονου, ενώ ένα στοιχείο που δείχνει ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα είναι το γεγονός πως στον χώρο που κρατείται δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνονται τηλεφωνήματα από κινητό, αφού λειτουργεί σύστημα διακοπής του σήματος. Μετά τις διαπιστώσεις αυτές δεν κρίθηκε σκόπιμο ο ισοβίτης να περάσει από πειθαρχική διαδικασία.

Τώρα οι ανακριτές που παρέλαβαν την κάρτα θα την εξετάσουν επισταμένα για να διαπιστώσουν κατά πόσον σχετίζεται με τα εγκλήματα που διέπραξε. Όπως εκτιμάται, αν η κάρτα περιείχε κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν, θα φρόντιζε να την εξαφανίσει αφού είχε τον χρόνο μέχρι να συλληφθεί για να το πράξει.

Υπενθυμίζεται ότι όταν οι αστυνομικοί πήγαν σπίτι του για να τον συλλάβουν, αυτός είχε επιχειρήσει να καταπιεί μια κάρτα αποθήκευσης δεδομένων στην οποία υπήρχαν βίντεο και φωτογραφίες των θυμάτων.

Στο μεταξύ, ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας εξασφάλισαν προχθές διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων μιας γυναίκας με την οποία όπως διαπιστώθηκε συνομιλούσε ο Μεταξάς, ωστόσο δεν έχει απαντήσει στα μηνύματα των αστυνομικών που την αναζητούσαν.

Όπως διαπιστώνεται, ο λογαριασμός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενεργός, αλλά η ίδια για κάποιους λόγους δεν απαντά στα μηνύματα των αστυνομικών.