Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών έπεσε ένας ύποπτος για τρομοκρατία στις Βρυξέλλες, οι οποίοι στη συνέχεια ανακάλυψαν οπλοστάσιο στο διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες, μετέδωσαν σήμερα τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γαλλία είχε παραδώσει τον άνδρα αυτόν, ο οποίος ήταν περίπου 40 ετών, αλγερινής καταγωγής, στις βελγικές αρχές κρίνοντάς τον ύποπτο για ανάμειξη σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Την περασμένη εβδομάδα, αγόρασε διόπτρες όπλων και αλεξίσφαιρα γιλέκα και ενεπλάκη σε ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο των Βρυξελλών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga news.

Βέλγοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου αποφάσισαν να επιχειρήσουν την σύλληψή του αργά χθες το βράδυ καθώς θεωρούσαν ότι προετοίμαζε επίθεση, μετέδωσε το δίκτυο RTBF επικαλούμενο εισαγγελικές δηλώσεις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αστυνομία κατεδίωξε τον ύποπτο σε αυτοκινητόδρομο, αλλά εκείνος αρνήθηκε να σταματήσει και άνοιξε πυρ εναντίον τους, είπαν οι εισαγγελείς. Κανένας από τους αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το Belga, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμά του στη συνοικία Άντερλεχτ ανακαλύφθηκε παραστρατιωτικός εξοπλισμός, όπλα και πυρομαχικά, ενώ ένας αστυνομικός σκύλος υπέδειξε εκρηκτικά μέσα σε μία ντουλάπα, γεγονός που οδήγησε στην προσωρινή εκκένωση της περιοχής.