Μετά από σαράντα χρόνια επιστρέφουν οι δήμιοι στη Σρι Λάνκα

Η Υπηρεσία Φυλακών ξεκίνησε τη διαδικασία πρόσληψης τους τον περασμένο Μάρτιο


ΚΟΣΜΟΣ
1:50
29/06/2019
Μετά από σαράντα χρόνια επιστρέφουν οι δήμιοι στη Σρι Λάνκα
4
loading

Η Σρι Λάνκα προσέλαβε δύο δήμιους, καθώς ετοιμάζει τις εκτελέσεις τεσσάρων ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η σωφρονιστική υπηρεσία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Υπηρεσία Φυλακών ξεκίνησε τη διαδικασία πρόσληψης δημίων τον περασμένο Μάρτιο. Ο τελευταίος δήμιος είχε παραιτηθεί το 2014, πριν καν αναλάβει καθήκοντα, επικαλούμενος το άγχος που τον κατέκλυσε μόλις αντίκρισε την αγχόνη. Ένας άλλος, που προσελήφθη πέρσι, δεν εμφανίστηκε ποτέ για να πιάσει δουλειά.

Ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τερματίζει το μορατόριουμ στην εφαρμογή της θανατικής ποινής, που ίσχυε από το 1976. Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι το έκανε ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής του, εφόσον θέσει ξανά υποψηφιότητα στις εκλογές που θα διεξαχθούν αργότερα φέτος.

«Η διαδικασία προσλήψεων ολοκληρώθηκε και έχουν επιλεγεί δύο (δήμιοι). Θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούν, κάτι που θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες», είπε ο εκπρόσωπος των φυλακών Τουσάρα Ουπουλντένιγια.

Οι δύο επιτυχόντες ήταν μεταξύ των περίπου 100 υποψηφίων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος: οι επίδοξοι δήμιοι έπρεπε να είναι άνδρες ηλικίας από 18 μέχρι 45 ετών, με «άψογο ηθικό χαρακτήρα« και «πνευματική υγεία».

Δεν έχει δοθεί καμία διευκρίνηση προς το παρόν για τους τέσσερις κατάδικους που πρόκειται να εκτελεστούν. Νωρίτερα σήμερα ένας δημοσιογράφος προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να σταματήσει τις εκτελέσεις, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των κρατουμένων. Το δικαστήριο θα συνεδριάσει στις 2 Ιουλίου.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar σουρταφερτας

  βεβαιως!!!!! πρεπει να διαβαζει πεντε φορες την ημερα την αγια γραφη

 2. avatar Μπαλαδόρος

  Και πώς θα τους εκπαιδεύσουν ακριβώς; Ποιους θα κρεμάνε ώστε να συνηθίσουν στη θέα ανθρώπων που πεθαίνουν με τόσο σκληρό τρόπο; Γιατί η εκπαίδευση μάλλον εκεί θα πρέπει να προσανατολίζεται.

 3. avatar bfgdgdf

  Αντε και στα δικα μας μπας και μπει ταξη στο χαος

 4. avatar Τι είπε τώρα;;;;;

  Χρειάζεται να έχει καλή Πνευματική υγεία... το ακούσαμε και αυτό ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει