Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Περίπου χίλιοι άνθρωποι συμμετείχαν χθες σε μια κινητοποίηση στη νότια Σουηδία εναντίον μιας συγκέντρωσης της ακροδεξιάς που είχε στόχο να καταγγείλει το «πολιτικό ισλάμ».

Η πορεία στην πόλη Μάλμε αποτέλεσε αντιδιαδήλωση ενάντια σε μια μικρή συγκέντρωση περίπου 20 μελών της Ένωσης Άμυνας της Σουηδίας, που συνδέεται με την Ένωση Άμυνας της Αγγλίας, μια οργάνωση της ακροδεξιάς.

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση μερικούς διαδηλωτές όταν ακτιβιστές πέταξαν πέτρες, άναψαν πυροτεχνήματα και προσπάθησαν να διαπεράσουν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από τη συγκέντρωση της Ένωσης Άμυνας.

Οι αντιδιαδηλωτές, μέλη οργανώσεων της άκρας αριστεράς και αναρχικοί, κρατώντας μαύρες και κόκκινες σημαίες, φώναζαν συνθήματα, αποδοκίμαζαν ισχυρά και σφύριζαν, καταπνίγοντας τον ήχο από την μικροφωνική εγκατάσταση στην συγκέντρωση της Ένωσης Άμυνας, μετέδωσαν σουηδικά ΜΜΕ.