Λίγες ώρες μετά τη φωτογραφία που συγκλόνισε τον κόσμο, με έναν πατέρα και τη μικρή κόρη του πνιγμένους μέσα στον ποταμό Ρίο Γκράντε, ο Λευκός Οίκος ανέβασε στο Twitter δύο αναρτήσεις για το θέμα, χωρίς σε καμία από τις δύο να αναφέρει κάτι για την εικόνα που στοίχειωσε όλο τον πλανήτη.

Στα δύο tweet του, ο Λευκός Οίκος παρουσίασε την επιτυχή διάσωση 13χρονου, ο οποίος είχε ανασυρθεί την προηγούμενη ημέρα χωρίς τις αισθήσεις του από τον ίδιο ποταμό, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού. «Χάρη στις προσπάθειες των συνοριοφυλάκων, το αγόρι άρχισε να αναπνέει και ανέκτησε τις αισθήσεις του, πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής» αναφέρει ο Λευκός Οίκος και τονίζει: «Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει για να βάλει τέλος σε αυτή την κρίση».

Στο δεύτερο tweet, ο Λευκός Οίκος γνωστοποιούσε πως οι συνοριοφύλακες είχαν συλλάβει στις 22 και 24 Ιουνίου δύο μεγάλες ομάδες μεταναστών που επιχειρούσαν να διασχίσουν τον Ρίο Γκράντε και να μπουν παράνομα στις ΗΠΑ, επαναλμβάνοντας την επωδό «Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει για να βάλει τέλος σε αυτή την κρίση».

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως εξέφρασε «τρόμο» μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας με τις σορούς, βάζοντας στο στόχαστρό του και τους Δημοκρατικούς. «Μου προκαλεί τρόμο», υπογράμμισε αναφορικά με τη νέα μεταναστευτική τραγωδία, ενώ επέρριψε ευθύνες στους αντιπολιτευόμενους Δημοκρατικούς που θέλουν, σύμφωνα με τον ίδιο, «ανοιχτά σύνορα, κι αυτό σημαίνει ανθρώπους που θα πνίγονται».