Το να βλέπει κανείς την πριγκίπισσα Νταϊάνα να χορεύει στον Λευκό Οίκο έχοντας για συνοδό της τον Τζον Τραβόλτα, δεν ήταν και ό,τι πιο συνηθισμένο. Και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το φόρεμα εκείνης της βραδιάς, πουλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο, στην τιμή των 360.000 δολαρίων. Η αμάνικη μπλε βελούδινη τουαλέτα του Victor Edelstein πέρασε πλέον στην ιδιοκτησία ενός αγνώστων στοιχείων άνδρα, ο οποίος δήλωσε ότι θέλησε να κάνει έκπληξη στη γυναίκα του.

Και βέβαια το συγκεκριμένο φόρεμα δεν ήταν το μοναδικό που πουλήθηκε στη συγκεκριμένη δημοπρασία. Τα δέκα συνολικά φορέματα είχαν πουληθεί αρχικά από την ίδια τη Νταϊάνα μετά το διαζύγιο της με τον πρίγκιπα της Ουαλίας με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό. Μία αμερικανίδα είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και αγόρασε όλα τα φορέματα, ωστόσο μετά το θάνατό της Νταϊάνα, το 1997, αποφάσισε να τα βγάλει σε δημοπρασία για να συγκεντρωθούν χρήματα για καλό σκοπό.

Και πράγματι, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση των φορεμάτων στη δημοπρασία, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, φτάνοντας τα 1,2 εκατ. δολάρια.