Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού επιβατών στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ (ZLZ) και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο σχεδιασμός του έργου, που παρουσιάστηκε από την παραχωρησιούχο κοινοπραξία γαλλικών συμφερόντων ZAIC (αποτελείται από τις «Aeroports de Paris Management» και «Bouygues Batiment International» και την κροατική «Viadukt») και εκπροσώπους του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών της Κροατίας.

Ο νέος τερματικός σταθμός, συνολικής επιφάνειας 65.000 τετραγωνικών μέτρων, θα εξυπηρετεί ετησίως πέντε εκατομμύρια επιβάτες.

Όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας, η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για τη λήψη δανείων που θα χρηματοδοτήσουν το έργο, καθώς και της έκδοσης των αδειών για την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Η κοινοπραξία εξασφάλισε δάνεια από εμπορικές τράπεζες συνολικού ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το προσωπικό του αεροδρομίου θα συνεχίσει να εργάζεται,όπως προβλέπει η συμφωνία που υπεγράφη από την κοινοπραξία και την κροατική κυβέρνηση, με στόχο την εγγύηση της απασχόλησης των υπαλλήλων του ZLZ, για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών.