Πολύ έντονη ανησυχία προκαλούν, κατά το Ιράν, οι κατηγορίες εναντίον του για τις επιθέσεις στα δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική ραδιοφωνία, με την Τεχεράνη να επαναλαμβάνει πως έχει την ευθύνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ.

«Είμαστε αρμόδιοι για τη διατήρηση της ασφάλειας στο Στενό και διασώσαμε τα πληρώματα των δεξαμενόπλοιων που δέχθηκαν επίθεση μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Οι κατηγορίες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (Μάικ) Πομπέο εναντίον του Ιράν προκαλούν έντονη ανησυχία» τόνισε ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Μουσαβί, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη για τις επιθέσεις εναντίον των δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο, που προκάλεσαν άνοδο των τιμών του πετρελαίου και ενέτειναν το κλίμα ανησυχίας περί ενδεχόμενης σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν. Μάλιστα επικαλέστηκε και βίντεο, στο οποίο, κατά τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, φαίνονται Ιρανοί να πλησιάζουν με μικρά σκάφη ένα από τα τάνκερ για να αφαιρέσουν νάρκη που δεν εξερράγη και την οποία είχαν τοποθετήσει νωρίτερα.