Νέα μεγάλη διαδήλωση την Κυριακή στο Χονγκ Κονγκ, τη Δευτέρα γενική απεργία

Η Κίνα καταγγέλλει «ανάμειξη της ΕΕ» και καταδικάζει τις «ταραχές»


ΚΟΣΜΟΣ
14:42
13/06/2019
Νέα μεγάλη διαδήλωση την Κυριακή στο Χονγκ Κονγκ, τη Δευτέρα γενική απεργία
loading

Τις «ταραχές» στο Χονγκ Κονγκ καταγγέλλει η Κίνα, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου για την έκδοση καταζητουμένων, που έχει προετοιμαστεί στην πρώην βρετανική αποικία, και οι οποίες οδήγησαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης.

«Δεν ήταν μια ειρηνική διαδήλωση αλλά οργανωμένες ταραχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Γκενγκ Σουάνγκ. Το Πεκίνο «καταδικάζει σθεναρά» τη βία και «υποστηρίζει την αντίδραση» των αρχών του Χονγκ Κονγκ, πρόσθεσε.

Παράλληλα κατήγγειλε «ανάμειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, τονίζοντας πως «καμιά χώρα ούτε οργάνωση ούτε κανένα άτομο δεν έχει το δικαίωμα να αμαμιγνύεται» στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, «που αποτελούν αποκλειστικά εσωτερικές κινεζικές υποθέσεις».

Το Χονγκ Κονγκ συγκλονίστηκε χθες Τετάρτη από τη χειρότερη πολιτική βία μετά την επανεκχώρησή του στην Κίνα το 1997, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η αστυνομία έκανε χρήση σφαιρών από καουτσούκ εναντίον των διαδηλωτών που είχαν αποκλείσει τις μεγάλες αρτηρίες και επιχείρησαν να εφορμήσουν στο Κοινοβούλιο.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 79 άνθρωποι, οι δύο από τους οποίους σοβαρά.

«Καμία πολιτισμένη κοινωνία που σέβεται τους νόμους δεν μπορεί να ανεχθεί τη διατάραξη της ειρήνης και της ηρεμίας» είπε ο Γκενγκ.

Στο μεταξύ οι κύριοι διοργανωτές των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ υποσχέθηκαν σήμερα ότι νέα μεγάλη διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή ενώ το Μέτωπο Πολιτικών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κάλεσε σε γενική απεργία τη Δευτέρα προκειμένου να διατηρηθεί η πίεση στην κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ώστε να αποσύρει το κείμενο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει