Πρώτη δύναμη στο Βρανδεμβούργο η Εναλλακτική για τη Γερμανία

Βρίσκεται για πρώτη φορά στην πρώτη θέση με 21%


ΚΟΣΜΟΣ
19:37
12/06/2019
Πρώτη δύναμη στο Βρανδεμβούργο η Εναλλακτική για τη Γερμανία
loading

Ενόψει των τοπικών εκλογών του Σεπτεμβρίου στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Οι εκλογές τόσο στο Βρανδεμβούργο όσο και στη Θουριγγία και στη Σαξονία, αποτελούν την επόμενη κρίσιμη δοκιμασία για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, καθώς οι ανατολικές περιοχές της χώρας εξελίσσονται σε «προπύργιο» της ακροδεξιάς.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Infratest dimap για λογαριασμό της Ραδιοφωνίας Βερολίνου Βρανδεμβούργου RBB, η AfD βρίσκεται για πρώτη φορά στην πρώτη θέση με 21%, ενώ ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 18% και οι Πράσινοι με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) με ποσοστό 17%. Η Αριστερά, η οποία συγκυβερνά με το SPD, βρίσκεται στο 14% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο όριο του 5%.

Στο ερώτημα σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από την κυβέρνησή τους, θετικά απαντά το 48%, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 49%. Ως σημαντικότερα ζητήματα οι ερωτηθέντες αναδεικνύουν τις υποδομές και το κυκλοφοριακό, ενώ ακολουθούν η παιδεία και το κλίμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Στο ερώτημα ωστόσο για την απευθείας επιλογή Πρωθυπουργού του κρατιδίου, το 48% επιλέγει τον σημερινό Πρωθυπουργό Ντίτμαρ Βόιντκε (SPD), ο οποίος ωστόσο στις προηγούμενες εκλογές απολάμβανε δημοτικότητα ύψους 70%. Ο αντίπαλός του Ίνγκο Ζενφτλέμπεν (CDU) βρίσκεται μόλις στο 11%, ενώ ο υποψήφιος της AfD Αντρέας Κάλμπιτς, ο οποίος ανήκει στην λαϊκή-εθνικιστική πτέρυγα του κόμματος, επιλέγεται μόλις από το 8% και μόνο από το 30% των ψηφοφόρων του κόμματός του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει