Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέλασαν δύο διπλωμάτες από τη Βενεζουέλα, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην απόφαση του Καράκας να απελάσει δύο Αμερικανούς στρατιωτικούς ακολούθους, την περασμένη εβδομάδα.

«Αντιδρώντας στις ενέργειες της Βενεζουέλας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στις 9 Μαρτίου ότι χαρακτήρισε ανεπιθύμητα πρόσωπα τον δεύτερο γραμματέα Ορλάντο Χοσέ Μοντάνιες Ολιβάρες και τον διπλωματικό υπάλληλο Βίκτορ Καμακάρο Μάτα», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Πληροφορηθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι αναχώρησαν από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα, λίγες ώρες προτού ανακοινωθεί ο θάνατος του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, ο αντιπρόεδρός του, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε ότι διατάχθηκε η απέλαση δύο Αμερικανών διπλωματών.

Ο Μαδούρο υποστήριξε ότι ο ένας από τους διπλωμάτες επιχείρησε να υποκινήσει μια στρατιωτική συνωμοσία εναντίον του Τσάβες και ότι ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε ο πρόεδρος οφειλόταν σε επίθεση που δέχτηκε από τους εχθρούς της Βενεζουέλας, κατηγορίες τις οποίες η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε παράλογες.