Γκρίλο: Χρειάζονται περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια

Καλεί τον Μπερσάνι να πει «όχι» στις κρατικές χρηματοδοτήσεις


ΚΟΣΜΟΣ
18:02
11/03/2013
Γκρίλο: Χρειάζονται περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια
1
loading

Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) Μπέπε Γκρίλο κάλεσε τον κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι να μην εισπράξει την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των εκλογικών εξόδων του.

«Χρειάζονται περισσότερες πράξεις και λιγότερα λόγια», έγραψε ο Γκρίλο στο προσωπικό του ιστολόγιο. Ο Ιταλός πολιτικός και κωμικός ηθοποιός αποφάσισε μάλιστα να αναρτήσει επιστολή που συνέταξε ο ίδιος, την οποία εάν υπέγραφε ο κεντροαριστερός υποψήφιος πρωθυπουργός Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, θα καθιστούσε επίσημη πρακτική του κόμματος την άρνηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων.

Το PD, βάσει του ισχύοντος νόμου, δικαιούται να εισπράξει τους αμέσως προσεχείς μήνες 48 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με σχολιαστές, ο Γκρίλο «ρίχνει και πάλι το γάντι» στον Μπερσάνι, ξέροντας ότι το θέμα αυτό μπορεί να τον φέρει σε δύσκολη θέση: ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκδικήσει σύντομα την ηγεσία των Δημοκρατικών, με συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση RAI τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της κρατικής στήριξης των κομμάτων.

Αντίθετα όμως, τα περισσότερα στελέχη της ηγετικής ομάδας του PD πιστεύουν ότι πρέπει να διατηρηθεί κάποια μορφή δημόσιας οικονομικής χρηματοδότησης των πολιτικών δυνάμεων.

Ο Γκρίλο από την δική του πλευρά υποστηρίζει ότι τα κόμματα πρέπει να βασίζονται μόνο στην ελεύθερη συμβολή των πολιτών που επιθυμούν να τα χρηματοδοτήσουν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar APOKALIPSI

    Έναν Γκρίλο θέλαμε και εμείς εδώ,αλλά έχουμε συκιές κάθε είδους,πράσινες,γαλάζιες,ροζ,κόκκινες,με άλλα λόγια σκ@τ@ δηλαδή....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει