Βαθαίνει η κρίση στην Αλβανία, ακύρωσε τις εκλογές ο Μέτα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το κοινοβούλιο για την απομάκρυνση του προέδρου από το αξίωμα


ΚΟΣΜΟΣ
12:10
10/06/2019
Βαθαίνει η κρίση στην Αλβανία, ακύρωσε τις εκλογές ο Μέτα
loading

Κλιμακώνεται η ένταση στην Αλβανία όπου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα υπέγραψε σήμερα, σε απευθείας ραδιοτηλεοπτική μετάδοση, διάταγμα για την αναβολή των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου, κίνηση που κατά τον ίδιο αποσκοπεί στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης στη χώρα.

Προηγήθηκε μακροσκελής αναφορά του στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι αποτελεί την καλύτερη συνταγματική λύση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης των συνεπειών λόγω της βαθιάς κρίσης στη χώρα και να δοθεί η ευκαιρία στις πολιτικές δυνάμεις να αποκαταστήσουν την ομαλότητα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα στην κίνηση Μέτα με την εκπρόσωπό του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κομματος Ελίσα Σπιροπάλι να ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα συγκαλεί για την Πέμπτη το Κοινοβούλιο με σκοπό την καθαίρεση του Ιλίρ Μέτα από το προεδρικό αξίωμα. Επανέλαβε, δε, τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.

Κατόπιν τούτου οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες στα Τίρανα με τον Πρόεδρο Μέτα -και όχι μόνο- να εκφράζει ανησυχίες ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η Αλβανία να κατρακυλήσει σε κλιμακούμενη κοινωνική ένταση, η οποία μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες συνέπειες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει