Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση Μάικλ Γκόουβ, ενός από τα φαβορί για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει κάνει πολλές φορές χρήση κοκαΐνης, δηλώνει όμως ότι το έχει μετανιώσει.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης ως νεαρός δημοσιογράφος, σε πάρτι.

«Ήταν λάθος. Κοιτάζω πίσω και εύχομαι να μην το είχα κάνει αυτό. Ήταν πριν από 20 χρόνια και ναι, ήταν ένα λάθος. Αλλά δεν πιστεύω ότι τα παλιά λάθη σε ακυρώνουν», δήλωσε ο Γκόουβ στην Daily Mail. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται ενώ κορυφώνεται η «κούρσα» για τη διαδοχή της Μέι, η οποία την Παρασκευή παραιτήθηκε και επίσημα από την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Οι επίδοξοι διάδοχοι πρέπει να ανακοινώσουν τη Δευτέρα αν διεκδικούν τη θέση και η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου.

Ο Γκόουβ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η αποκάλυψη δεν θα τον εμποδίσει να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Προφανώς είναι στο χέρι των συναδέλφων μου στο κοινοβούλιο και των μελών του Συντηρητικού κόμματος να αποφασίσουν αν πρέπει να γίνω ηγέτης. Πιστεύω ότι όλοι οι πολιτικοί είχαν ζωή πριν από την πολιτική», δήλωσε ο Γκόουβ, που σύμφωνα με τα στοιχηματικά γραφεία είναι το τρίτο φαβορί για τη διαδοχή της Μέι, πίσω από τον Μπόρις Τζόνσον και τον Τζέρεμι Χαντ.