Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας με 19 τραυματίες αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εργαζομένων για το επαπειλούμενο κλείσιμο βιομηχανικής μονάδας ελαστικών της Goodyear στην Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην μονάδα, η οποία έχει καταγράψει ζημίες, προχώρησαν νωρίτερα σήμερα σε διαδήλωση μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας αυτής, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, όπου στελέχη της Γκουντγίαρ εξέταζαν ένα νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της επιχείρησης στη χώρα.

Αστυνομικοί μονάδων αντιμετώπισης ταραχών (CRS) έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν διαδηλωτές που έκαψαν ελαστικά και πέταξαν στους αστυνομικούς διάφορα αντικείμενα. Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για 19 τραυματίες στις τάξεις των αστυνομικών, έξι εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να τους προσφερθεί περίθαλψη. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ένας διαδηλωτής συνελήφθη.

Η Γκουντγίαρ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο το σχέδιό της να κλείσει το εργοστάσιο στην Αμιένη, στο οποίο απασχολούνται 1.200 άνθρωποι.

Τα συνδικάτα και η κυβέρνηση του σοσιαλιστικού κόμματος εξετάζουν τρόπους η μονάδα να συνεχίσει να λειτουργεί.