Η μητέρα ενός αγοριού που ονομάζεται Τζιχάντ, τον έστειλε στο σχολείο με ένα μπλουζάκι που έγραφε «Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου» στη μία πλευρά και από πίσω: «Είμαι μία βόμβα».

Η 35χρονη Μπουχρά Μπαγκούρ, η οποία αρνήθηκε ότι στηρίζει την τρομοκρατία και ο 29χρονος αδελφός της Ζεγιάντ, εμφανίστηκαν χθες στο δικαστήριο της Αβινιόν κατηγορούμενοι ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο τρίχρονος Τζιχάντ, όπως αναγράφεται και στο μακό που του έκανε δώρο ο θείος του, έχει γεννηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, η μητέρα του είπε ότι τον έντυσε έτσι τον περασμένο Σεπτέμβριο «για να τον κάνει “τζιχάντ”», δηλαδή «χαρούμενο».

«Για μένα είναι το όνομά του και η ημερομηνία γέννησής του», δήλωσε στο Reuters προσθέτοντας ότι το μπλουζάκι «τραβάει τα βλέμματα».

Ο δικηγόρος του θείου του παιδιού είπε στο δικαστήριο ότι ο Τζιχάντ, ένα κοινό όνομα στη Μέση Ανατολή που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει εκείνος που έχει μία ιερή ζωή, αλλά χρησιμοποιείται από τους φονταμενταλιστές για να περιγράψουν έναν ιερό πόλεμο, έχει παρερμηνευτεί.

Ο καθένας από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ αν καταδικαστεί.