Η μητέρα ενός αγοριού που ονομάζεται Τζιχάντ, τον έστειλε στο σχολείο με ένα μπλουζάκι που έγραφε «Τζιχάντ, γεννημένος την 11η Σεπτεμβρίου» στη μία πλευρά και από πίσω: «Είμαι μία βόμβα».

Η 35χρονη Μπουχρά Μπαγκούρ, η οποία αρνήθηκε ότι στηρίζει την τρομοκρατία και ο 29χρονος αδελφός της Ζεγιάντ, εμφανίστηκαν χθες στο δικαστήριο της Αβινιόν κατηγορούμενοι ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο τρίχρονος Τζιχάντ, όπως αναγράφεται και στο μακό που του έκανε δώρο ο θείος του, έχει γεννηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, η μητέρα του είπε ότι τον έντυσε έτσι τον περασμένο Σεπτέμβριο «για να τον κάνει “τζιχάντ”», δηλαδή «χαρούμενο».

«Για μένα είναι το όνομά του και η ημερομηνία γέννησής του», δήλωσε στο Reuters προσθέτοντας ότι το μπλουζάκι «τραβάει τα βλέμματα».

Ο δικηγόρος του θείου του παιδιού είπε στο δικαστήριο ότι ο Τζιχάντ, ένα κοινό όνομα στη Μέση Ανατολή που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει εκείνος που έχει μία ιερή ζωή, αλλά χρησιμοποιείται από τους φονταμενταλιστές για να περιγράψουν έναν ιερό πόλεμο, έχει παρερμηνευτεί.

Ο καθένας από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών και πρόστιμο 45.000 ευρώ αν καταδικαστεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.