Συνεχίζεται το πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία

Τη διευρευνητική εντολή στον Μπερσάνι ετοιμάζεται να παραδώσει ο Ναπολιτάνο


ΚΟΣΜΟΣ
10:50
05/03/2013
Συνεχίζεται το πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία
loading

Τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ετοιμάζεται να παραδώσει ο ιταλός Πρόεδρος Τ. Ναπολιτάνο, στον ηγέτη της κεντροαριστεράς Π. Μπερσάνι.

Σε περίπτωση αποτυχίας συγκέντρωσης της απαιτούμενης στήριξης από τα υπόλοιπα κόμματα, ο Ιταλός Πρόεδρος ενδέχεται να διορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

Εν τω μεταξύ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μ. Μόντι κάλεσε σε ξεχωριστές συναντήσεις στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι, τον ηγέτη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Π. Μπερσάνι, τον ηγέτη του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Σ. Μπερλουσκόνι και τον Π. Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) για ανταλλαγή απόψεων, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου.
Η πρόσκληση απευθύνθηκε στους τρεις πολιτικούς ηγέτες, μέσω γραπτής επιστολής.

Ο Μάριο Μόντι υπενθυμίζει ότι στην συγκεκριμένη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην επιστολή του αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι «από την στιγμή που αυτή την φορά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει η καθιερωμένη ανταλλαγή απόψεων με το κοινοβούλιο» -αφού η ιταλική βουλή δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί σε σώμα- θεωρεί ότι μπορεί αυτή η διαδικασία μπορεί να αντικατασταθεί από ξεχωριστές «συναντήσεις με τον κάθε επικεφαλής των συμμαχιών και πολιτικών δυνάμεων που εξελέγησαν στο κοινοβούλιο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει