Έμειναν άφωνοι οι Νεοϋορκέζοι με τα αεροβατικά κόλπα που έκανε με το ελικόπτερό του πάνω από τον ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης, ο πιλότος ακροβατικών ελικοπτέρων, Aaron Fitzgerald.

Πιο συγκεκριμένα, ο πιλότος, επέλεξε να κάνει μια υψηλής ειδίκευσης εναέρια πτήση πάνω από τον ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης που εντυπωσίασε τους πολίτες και τους παρέσυρε σε ένα μοναδικό θέαμα.

Ο πιλότος έδειξε ένα μέρος της προετοιμασίας του από το Weekend’s Bethpage Air Show και πραγματοποίησε με το ελικόπτερό του περιστροφές, εντυπωσιακούς ελιγμούς, παράτολμες τούμπες και κάθετες βουτιές μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας, πάνω από το Battery Park και δίπλα στην εθνική οδό στο West Side.

Τι πρέπει να ξέρεις:

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο έχει τη δυνατότητα να κινείται προς πάσα κατεύθυνση – ακόμα και ανάποδα – καθώς διαθέτει ένα συγκεκριμένο εργαλείο επιτρέποντας στον πιλότο να αντιστρέψει τη ροή του αέρα και να εξασφαλίσει ότι μπορεί να εκτελέσει με ασφάλεια αυτούς τους παράτολμους ελιγμούς.

Σχετικά με τον Aaron Fitzgerald:

  • Ξεκίνησε την πτητική του εκπαίδευση το 1994
  • Υπηρέτησε στο 82ο τμήμα του στρατού των ΗΠΑ
  • Ξεκίνησε να ασχολείται με την αεροπορική επίδειξη το 2017 και την ίδια χρονιά έγινε μέλος της ομάδας Flying Bulls της Red Bull
  • Έχει λάβει μέρος σε πάνω από 100 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές
  • Έχει συμμετάσχει σε δοκιμαστικές πτήσεις σε πολλά προγράμματα της NASA