Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Βρετανία για το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που διατυπώθηκαν από τέσσερις γυναίκες σε βάρος ενός εκ των πρώην υπευθύνων του, σε μια υπόθεση για την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ αρνήθηκε χθες οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του κόμματος, Κρις Ρέναρντ, ο οποίος είναι τώρα μέλος της Βουλής των Λόρδων, κατηγορήθηκε από τέσσερις γυναίκες για ανάρμοστη συμπεριφορά για πολλά χρόνια, από το 2003.

Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν την περασμένη εβδομάδα από το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, όπου δύο από τις τέσσερις γυναίκες διατύπωσαν την κατηγορία αυτή. Η μία από αυτές διαβεβαίωσε ότι είχε ενημερώσει δύο αξιωματούχους του Κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και πρόσθεσε ότι δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο.

Ο Κρις Ρέναρντ αρνήθηκε κατηγορηματικά την Παρασκευή τις κατηγορίες αυτές.

Την περασμένη Κυριακή ο Νικ Κλεγκ, ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, αναγνώρισε ότι είχε ενημερωθεί πριν από πέντε χρόνια για τις κατηγορίες κατά του Κρις Ρέναρντ, ενώ χθες διέψευσε οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

«Δεν έχω τίποτε να κρύψω. Το κόμμα δεν έχει τίποτε να κρύψει. Οφείλουμε τώρα να ακούσουμε τις γυναίκες, οι οποίες κρίνουν ότι δεν ακούστηκαν όπως θά ‘πρεπε και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, το οποίο και θα κάνουμε», δήλωσε ο Κλεγκ στο BBC.

Το Κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ξεκίνησε δύο έρευνες πάνω στο ζήτημα αυτό, μία όσον αφορά τις κατηγορίες που προσάπτονται στον Κρις Ρέναρντ και μια άλλη για τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα χειρίστηκε την υπόθεση.