Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους και τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν την Πέμπτη στο Λας Βέγκας, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο δράστης της φονικής επίθεσης παραμένει ασύλληπτος, «οπλισμένος και επικίνδυνος».

Το αιματηρό επεισόδιο ξεκίνησε έπειτα από φιλονικία στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου Aria, ένα που τα περίφημα ξενοδοχεία και καζίνο στο κέντρο της πόλης. Η φιλονικία κατέληξε σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των επιβατών δύο πολυτελών αυτοκινήτων.«Ένας άντρας που βρισκόταν μέσα σε ένα Range Rover άνοιξε πυρ κατά του οδηγού μιας Maserati», δήλωσε ο αστυνομικός Τζον Σέχαν.

Ο οδηγός της Maserati σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς και ακολούθως το αυτοκίνητό του, χτύπησε αρκετά οχήματα πριν πέσει πάνω σε ένα ταξί το οποίο πήρε φωτιά. Ο ταξιτζής και ένα άλλο άτομο, κάηκαν πιθανότατα ζωντανοί.

Ο οδηγός του Range Rover, διέφυγε και καταζητείται από την αστυνομία η οποία προσπαθεί να τον εντοπίσει με κάμερες παρακολούθησης. «Συνέβη σαν ταινία. Αυτό το άτομο θα πρέπει να βρεθεί και να συλληφθεί», δήλωσε ο σερίφης του Λας Βέγκας Νταγκ Γκιλέσπι. «Πιστεύουμε ότι ο επιβάτης του Range Rover είναι οπλισμένος και επικίνδυνος», είπε, προσθέτοντας ότι έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί όλοι από το Range Rover .

Το ένοπλο φονικό επεισόδιο ήταν το πέμπτο στη περιοχή από τον Δεκέμβριο, αλλά ο σερίφης είπε ότι οι κάτοικοι και οι τουρίστες δεν πρέπει να ανησυχούν: « Το Λας Βέγκας είναι ένα ασφαλές μέρος για να ζήσεις, να εργαστείς, και να επισκεφθείς », είπε. Περίπου 40 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την πόλη.