Η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση επιθυμούν να ενισχύσουν τη σήμανση (τοποθέτηση ετικέτας) σχετικά με την προέλευση του κρέατος στα βιομηχανικής παραγωγής εδέσματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ.

Με την γερμανίδα ομόλογό του Ίλζε Άϊνγκερ, ελπίζουν να μεταφέρουν τη συζήτηση αυτή στις Βρυξέλλες «από την επόμενη εβδομάδα» και την προσεχή σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γάλλος υπουργός.

«Όταν το κρέας είναι ένα συστατικό χαμηλότερο από το 50%, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να αναφερθεί από πού προέρχεται και αυτό είναι που πρέπει να τροποποιηθεί», τόνισε.

«Είχα νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα υπουργό και ευθυγραμμίζεται με τις θέσεις μας, γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε ένα κοινό μνημόνιο για την επόμενη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας, δηλαδή για την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο Λε Φολ.

Εδώ και δέκα ημέρες, αλογίσιο κρέας έχει εντοπιστεί σε κατεψυγμένα γεύματα που φέρουν την αναληθή ετικέτα «βόειο κρέας» και πωλούνται στη λιανική σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, αλλά επίσης και στο Χονγκ Κονγκ.