Στην Κύπρο οι περισσότερες γεννήσεις καταγράφονται τον μήνα Σεπτέμβριο, το πιο δημοφιλές χρώμα αυτοκινήτου είναι το άσπρο ενώ η αναλογία δημόσιου χρέους ανά άτομο φθάνει περίπου τα 15.000 ευρώ.

Αυτά και άλλα στοιχεία δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου με αφορμή το διεθνές έτος Στατιστικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στης Στατιστικής Υπηρεσίας οι γυναίκες υπερτερούν των ανδρών κατοίκων Κύπρου φθάνοντας το 51,4% του πληθυσμού. Αυτό συνάδει και με το προσδόκιμο ζωής που για τους άνδρες είναι τα 79 χρόνια, ενώ για τις γυναίκες 83.

Μαρία, Ελένη και Ανδρούλα είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα στις γυναίκες, ενώ Ανδρέας, Γιώργος και Κώστας στους άνδρες.

Οι Κύπριοι, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, παντρεύονται στα 30 τους οι άνδρες, ενώ οι γυναίκες στα 28 έτη. Παρά ταύτα περίπου ένα 30% των γάμων ή 307 στους 1.000 καταλήγει σε διαζύγιο.

Η διοίκηση επιχειρήσεων είναι ο πιο δημοφιλής κλάδος σπουδών, με δεύτερη επιλογή για τους άνδρες τη μηχανική και για τις γυναίκες τα παιδαγωγικά.

Παράλληλα, ένας στους τρεις Κύπριους που εργάζονται, απασχολούνται στον τομέα των υπηρεσιών.

Αρκετά χαμηλότερη είναι αμοιβή που λαμβάνουν οι γυναίκες για την εργασία τους, στα 1.400 ευρώ μηνιαίως, σε σχέση με τους άνδρες που πληρώνονται 1.750 ευρώ. Αυτά τα ποσά ισχύουν για ένα στους δύο Κύπριους κατοίκους.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός διαμένει σε μονοκατοικία, ενώ το 40% ζει σε κατοικίες που διαθέτουν κεντρική θέρμανση. Κατά μέσο όρο οι κατοικίες των Κυπρίων έχουν εμβαδόν 141 τετραγωνικά μέτρα.

Για κάθε δέκα κατοίκους αναλογούν επτά αδειούχα αυτοκίνητα, ενώ δύο στους χίλιους ανέφεραν στην αστυνομία ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα μέσα σ’ ένα χρόνο.

Αναφορικά με την διατροφή των Κυπρίων για κάθε άτομο αναλογεί ετήσια κατανάλωση 58 κιλών ψωμιού, 88 λίτρων γάλακτος και 57 λίτρων μπύρας.

Οι Κύπριοι κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό στη διάρκεια ενός χρόνου, διανυκτερεύουν σε ξενοδοχείο ή άλλο τουριστικό κατάλυμα στην Κύπρο, ενώ τους αναλογεί μόλις μια επίσκεψη στον κινηματογράφο.

Τέσσερις στους πέντε νέους ηλικίας 16-24 χρονών συμμετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα στο διαδίκτυο.