Μια τραγική κατηγορία αντιμετωπίζει ένας νεαρός από το Ιλινόις των ΗΠΑ. Ο φοιτητής κατηγορείται ότι έδειρε μέχρι θανάτου τη μητέρα του, την οποία χτύπησε με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ μέσα στο σπίτι τους κατά λάθος!

Ο 21χρονος Thomas J. Summerwill είχε επιστρέψει στο σπίτι του για τις διακοπές. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η 53χρονη μητέρα του τον ξάφνιασε την ώρα που κοιμόταν. Εκείνος άρπαξε ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ που είχε στο δωμάτιό του και τη χτύπησε στο κεφάλι, νομίζοντας ότι είναι διαρρήκτης.

Η μητέρα του πέθανε αργότερα. Ο πατέρας του ήταν στο σπίτι την ώρα που έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό και μαζί κάλεσαν την αστυνομία.

Στον φοιτητή του πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison ασκήθηκε την περασμένη Δευτέρα δίωξη για τον θάνατο της μητέρας του. Οι εισαγγελίες υποστήριξαν ότι η πεποίθησή του πως η μητέρα του ήταν εισβολέας δεν μπορεί να στηριχθεί λογικά και πως οι ενέργειές του ήταν σκόπιμες. Είπαν επίσης ότι ο νεαρός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο δικηγόρος του Summerwill δήλωσε πως ο 21χρονος είναι «συντετριμμένος» και πως ο θάνατος ήταν ένα «τρομερό ατύχημα». «Ό,τι κι αν κάνει το κράτος μαζί του δεν θα συγκρίνεται με αυτό που έχει ήδη συμβεί», ανέφερε ο δικηγόρος.

Η δίκη θα επαναληφθεί στις 23 Μαΐου.