Κραυγές αγωνίας προς την ηγεσία της νότιας Αφρικής να ασχοληθεί με τις επιθέσεις σεξουαλικής βίας προς τις γυναίκες, που συχνά αποβαίνουν μοιραίες, ξεσπούν στη χώρα, μετά τον ομαδικό βιασμό 17χρονης, που τελικά πέθανε.

Το περασμένο Σάββατο, στην πόλη Μπρέντασντροπ, ο πρώην φίλος της 17χρονης κοπέλας και οι φίλοι- συνεργοί του, την παρέσυραν και τη βίασαν ομαδικά, ενώ στη συνέχεια την κακοποίησαν και τη διαμέλισαν. Στη συνέχεια οι φερόμενοι δράστες εγκατέλειψαν το θύμα τους αναίσθητο, νομίζοντας ότι είναι νεκρή.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών πέθανε εξαιτίας των βαρύτατων τραυμάτων που της προκάλεσαν οι βιαστές της. Προτού ξεψυχήσει, η 17χρονη κατάφερε να αναγνωρίσει τον πρώην φίλο της ως έναν από τους δράστες. Ο φίλος της και άλλος ένας άνδρας κρατούνται πλέον από τις Αρχές, σύμφωνα με το Guardian.

Είναι «μια σκληρή και απάνθρωπη πράξη που δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα, ενώ σκληρή ήταν και η καταδίκη της αντιπολίτευσης.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι στη Νότια Αφρική το 2010-2011 καταγράφηκαν πάνω από 56.000 βιασμοί ή περίπου 154 την ημέρα, διπλάσιοι από όσους καταγράφονται (επίσημα τουλάχιστον) στην Ινδία όπου ο βιασμός της 23χρονης προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.