Μια νοσοκόμα από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ φέρεται να τράβηξε φωτογραφίες σε αυστηρά ιδιωτικές στιγμές, 17 τουλάχιστον ηλικιωμένους ασθενείς που νοσηλεύονταν και τις έστειλε στον φίλο της, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αστυνομία.

Η Ashley Ann Smith, ηλικίας 30 ετών, από το Dravosburg, αντιμετωπίζει 30 κατηγορίες- μεταξύ των οποίων αυτή της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και της κακοποίησης ηλικιωμένου- σχετικά με τις φωτογραφίες που τράβηξε, ενώ εργάζονταν ως νοσηλεύτρια στο Kane Mc Keesport Community Living Centre, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε.

Η  νοσοκόμα, απέστειλε περίπου 20 από τις φωτογραφίες που τράβηξε, μερικές από τις οποίες απεικόνιζαν τους ευάλωτους ασθενείς σε κατάσταση που υπήρχε «ανάγκη άμεσης φροντίδας» και «πολύ προσωπικές στιγμές» στον πατέρα του παιδιού της, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε εργαστεί στο συγκεκριμένο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων. Ο Ron Whittaker, 36 ετών, ανέφερε την Smith στη διοίκηση του νοσοκομείου στις 5 Απριλίου και οι αρμόδιοι υπάλληλοι ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία, σύμφωνα με το New York Post.

Ο Ρον Γουϊττάκερ, που ζούσε μαζί με την Άνν Σμιθ μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες,  αλλά συνελήφθη τον Οκτώβριο, ως ο φερόμενος δράστης της επίθεσης εναντίον της Σμιθ, μια υπόθεση που εκκρεμεί ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι αστυνομικές αρχές της Κομητείας Allegheny ερευνώντας την υπόθεση  βρήκαν επιπλέον δύο πορνογραφικές φωτογραφίες ενός 2χρονου κοριτσιού στο κινητό τηλέφωνο της Smith. Η Smith που αποκόμιζε περίπου 38.000 δολάρια από την εργασία της, εργάζονταν στο συγκεκριμένο ίδρυμα από το 2015, απολύθηκε μετά το περιστατικό , όπως αναφέρει το περιοδικό Post-Gazette.

«Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό έχει ως μοναδικό σκοπό την ταπείνωση των ασθενών» αναφέρεται στην καταγγελία, στην οποία επισημαίνεται ότι ένα βίντεο που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο της νοσοκόμας απεικόνιζε έναν γυμνό ασθενή κατά την διάρκεια ιατρικής επέμβασης.

Κάποιοι από τους ασθενείς και οι συγγενείς τους ενημερώθηκαν για τις προσβλητικές αυτές φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης και μιας γυναίκας, της οποίας ο 90χρονος πατέρας έχει γεροντική άνοια και ήταν ένα από τα θύματα της Σμιθ, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Νομίζω ότι  όλο αυτό είναι πολύ εξευτελιστικό» δήλωσε η Lori Rushe. «Πρόκειται για την απόλυτη κακοποίηση των ηλικιωμένων» και συνέχισε λέγοντας πως η Σμιθ «χρησιμοποίησε ανθρώπους που δεν ήταν σε θέση (λόγω της κατάστασης υγείας τους) να  γνωρίζουν το όνομά τους, ούτε που βρίσκονται ή οτιδήποτε άλλο. Είναι τόσο ενοχλητικό αυτό» σχολίασε.

Ο δικηγόρος της Smith, Frank Walker, δήλωσε στην εφημερίδα Post-Gazette ότι η εντολέας του παραδόθηκε στις αρχές την Παρασκευή και αρνήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα λέγοντας μονάχα πως «αυτή τη στιγμή το σύνταγμα της παρέχει το τεκμήριο της αθωότητας και η ίδια αρκείται σ’ αυτό».

(φωτογραφία Allegheny County Police Department)