Εκλογές στην Κωνσταντινούπολη: Ακατανόητη η ακύρωση, λέει το Βερολίνο

Ο σεβασμός των βασικών δημοκρατικών αρχών είναι απόλυτη προτεραιότητα, ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΕΞ


ΚΟΣΜΟΣ
17:18
07/05/2019
Εκλογές στην Κωνσταντινούπολη: Ακατανόητη η ακύρωση, λέει το Βερολίνο
5
loading

Η ακύρωση της νίκης της αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη είναι «ακατανόητη», κατήγγειλε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. «Η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής να κηρύξει άκυρο το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης και να διατάξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών δεν είναι διαφανής και είναι ακατανόητη για μας» αντέδρασε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Μόνο η βούληση των τούρκων ψηφοφόρων μπορεί και οφείλει να κρίνει ποιος θα καταλάβει το γραφείο του δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη» υπογράμμισε ο Μάας. «Ο σεβασμός των βασικών δημοκρατικών αρχών, μέσα σε διαφανείς εκλογικές συνθήκες, είναι κατά την άποψή μας απόλυτη προτεραιότητα», κατάληξε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών. Ο Τούρκος πρόεδρος, από την πλευρά του, δήλωσε σήμερα το πρωί πως η ακύρωση αυτή ήταν «η καλύτερη απόφαση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar sierra1

  μάλιστα... για την Κύπρο Γερμαναράδες ακόμα τιποτα απο το ΥΠΕΞ σας ε?

 2. avatar Tes

  Γείτονες δώστε και στην Ελλάδα λίγη δημοκρατία από αυτή που απολαμβάνετε !
  Ξυπνάτε μεμετια, ξυπνάτε .

 3. avatar audioware

  Ακατανόητη η δικτατορία...

 4. avatar Rip

  Τώρα σας έπιασε ο πόνος για το σεβασμό των αρχών της δημοκρατίας! Τον ξεχάσατε στο βομβαρδισμό και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας... Τα ευθεία υπονόμευση της νόμιμης εκλεγμένης κυβέρνησης της Βενεζουέλας...
  Με την υποστήριξη αυτόκλητων πραξικοπηματιών, αχυρανθρώπων της Αμερικής για να αρπάξουν τα πετρέλαια... Τη διάλυση της Λιβύης και όλου του βορειοαφρικανικού τόξου, ομοίως για τα πετρέλαια...

 5. avatar Sotiris

  ....... η αλήθεια είναι ότι το Βερολίνο σεβάστηκε απόλυτα τις αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων ! ! !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει