Μια σπάνια δημόσια εμφάνιση έκανε για να ψηφίσει στην Κούβα ο 86χρονος Φιντέλ Κάστρο, κατά τη διάρκεια των εκλογών, όπου ουσιαστικά οι Κουβανοί θα εκλέξουν το ουσιαστικά προεπιλεγμένο από το Κομμουνιστικό Κόμμα σώμα των 612 βουλευτών της Εθνικής Συνέλευσης.

Ο Φιντέλ Κάστρο έφτασε γύρω στις 17:00 τοπική ώρα στο 1ο εκλογικό κέντρο στην Αβάνα, όπου πάντα ψήφιζε, πριν αρρωστήσει σοβαρά τον Ιούλιο του 2006 και μεταβιβάσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο.

Ο Κάστρο φορώντας σκούρο καρό πουκάμισο και ένα μαύρο σακάκι απαθανατίστηκε να συνομιλεί με πολίτες στο εκλογικό κέντρο.

Ο αδελφός του και πρόεδρος Ραούλ Κάστρο, καθώς και άλλοι ηγέτες, εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, σχολιάζοντας τη σημασία των εκλογών, σαν μια επίδειξη υποστήριξης στις μεταρρυθμίσεις και ανεξαρτησίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περίπου 8,5 εκατομμύρια Κουβανοί κλήθηκαν να ψηφίσουν στα 29.957 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Η νέα Εθνοσυνέλευση που θα συγκληθεί θα εκλέξει το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο εκτελεστικό όργανο, του οποίου τα τριάντα μέλη εκλέγουν τον πρόεδρο.

Η εκλογή του προέδρου θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου και δεν αναμένεται καμία έκπληξη, καθώς απλώς θα επιβεβαιωθεί η δεύτερη θητεία του Ραούλ Κάστρο. Κανένα στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Κούβα δεν μετέχει στις εκλογές εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο καθεστώς με την αποχή ή τη λευκή ψήφος.