Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο, με τον οποίο συζήτησαν κυρίως την κατάσταση στη Βενεζουέλα, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να υπάρξει στρατιωτική επίλυση της κατάστασης στην Βενεζουέλα καθώς οι συνέπειες ενός τέτοιου σεναρίου θα ήταν καταστροφικές.

«Από τις επαφές που είχα με Αμερικανούς και άλλους συναδέλφους, Ευρωπαίους και Λατινοαμερικανούς, μπορώ να πως ότι δεν βλέπω να υπάρχουν θιασώτες μιας απερίσκεπτης στρατιωτικής λύσης. Ελπίζω ότι αυτή η αντίληψη, την οποία έχουν όλοι, θα μετατραπεί και σε πρακτική πολιτική, ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτική λύση, επειδή μια τέτοια λύση θα ήταν καταστροφική» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός. Απάντησε μάλιστα καταφατικά όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει, αν και οι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν την ίδια αντίληψη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Αμερικανό ομόλογο του, δόθηκε έμφαση στην πραγματική πολιτική και όχι στις δηλώσεις που γίνονται δημόσια.

«Δεν προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε σε εκείνες στις δηλώσεις, που ακούγονται σε δημόσιους χώρους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται υπό την επίδραση πολλών πραγμάτων, που κατά κανόνα δεν έχουν σχέση με την πραγματική πολιτική. Προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στην πραγματική πολιτική. Το πετύχαμε αυτό» δήλωσε ο Λαβρόφ, απαντώντας στο ερώτημα αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας.