Συνεχίζονται οι έρευνες με τη χρήση σόναρ και ρομποτικής κάμερας στην Κόκκινης Λίμνη, στο Μιτσερό, με στόχο να βρεθούν όσο περισσότερα ευρήματα που να σχετίζονται με τα θύματα που άφησε πίσω του ο serial killer στην Κύπρο. Ένας δύτης καταδύθηκε στις 15:10 (τοπική ώρα), με την προσπάθειά του να είναι ολιγόλεπτη, ωστόσο ήταν αρκετή για να ανασύρει ένα εύρημα από τον πυθμένα λίγο πριν τις 16:00, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τη δεύτερη βαλίτσα.

Στο σημείο αναμένεται να μεταβούν ιατροδικαστές της Κυπριακής Δημοκρατίας για αυτοψία. Τα αποτελέσματα των όσων κατέγραψε το εξειδικευμένο σύστημα  από την Κόκκινη Λίμνη μελέτησαν σήμερα οι αρμόδιοι και αποφάσισαν τα επόμενα βήματα για τον εντοπισμό τριών θυμάτων του 35χρονου «Ορέστη».

Χθες, ο Ισπανός χειριστής του σόναρ σάρωσε τον πυθμένα της Λίμνης, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπόπτου βρίσκονται ακόμα δύο πτώματα και σήμερα καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Φιλελεύθερου». από το πρωί η ρομποτική κάμερα ερεύνησε στόχους που ήδη σηματοδοτήθηκαν, αλλά και στόχους «ύποπτων» αντικειμένων.

Φαίνεται ότι κάτι είχε εντοπιστεί από νωρίς, καθώς η λέμβος με το σόναρ κινήθηκε γύρω από συγκεκριμένους στόχους που χωροθετήθηκαν μέσα στο νερό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «Ορέστη», στη λίμνη του Μιτσερού βρίσκονται άλλες δύο σοροί, της Μαρικάρ Βαλντέζ και της 8χρονης Έλενα Μπουνέα, ενώ στο Ξυλιάτο κατέθεσε ότι έριξε την 6χρονη Σιέρρα.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί, ο 35χρονος ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την ανανέωση της οκταήμερης προσωποκράτησής του.