Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μάικλ Μπένετ ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ανεβάζοντας στους 21 τον αριθμό των υποψηφίων που προσδοκούν να τεθούν αντιμέτωποι με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Δεν γίνεται να είμαστε η πρώτη γενιά που θα αφήσει λιγότερα στα παιδιά μας», έγραψε σε ανάρτηση στο Τwitter ο 54χρονος γερουσιαστής , ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του. «Ας δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους τους Αμερικανούς και να αποκαστατήσουμε την ακεραιότητα της χώρας μας».

Ο Μπένετ, γερουσιαστής από το Κολοράντο από το 2009, προβάλει το έργο του πέρα από κομματικές γραμμές, για την «εκπαίδευση, το κλίμα, τη μετανάστευση, την υγεία και την εθνική ασφάλεια», όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Είναι ο έβδομος γερουσιαστής που μπαίνει στην κούρσα του Δημοκρατικού χρίσματος.

Ο Μπένετ που είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες, είχε δηλώσει τον Μάρτιο το σχέδιό του να τεθεί υποψήφιος. Αλλά στις αρχές Απριλίου αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη. Στις 19 Απριλίου, ίδιος ανέφερε ότι ολοκλήρωσε την θεραπεία του, λέγοντας ότι θα διεκδικήσει την προεδρία.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έπειτα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, προηγείται κατά πολύ έναντι των άλλων υποψηφίων των Δημοκρατικών για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Με βάση τον μέσο όρο σφυγμομετρήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος RealClearPolitics ο Μπάιντεν λαμβάνει 32,8% και ο κυβερνήτης του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς 19,4%. Κανείς από τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν ξεπερνά το 9%.