«Φάλαινα-κατάσκοπο της Ρωσίας εντόπισαν οι Νορβηγοί»

Γιατί το θαλάσσιο κήτος κίνησε τις υποψίες των ειδικών


ΚΟΣΜΟΣ
22:39
29/04/2019
«Φάλαινα-κατάσκοπο της Ρωσίας εντόπισαν οι Νορβηγοί»
10
loading

Μία λευκή φάλαινα εντοπίστηκε από ψαράδες στη θάλασσα της Νορβηγίας, γεγονός που δεν θα προκαλούσε έκπληξη, αν το κήτος δεν έφερε πάνω του έναν πομπό.

Οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού της σκανδιναβικής χώρας πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη φάλαινα είναι εκπαιδευμένη από το Ναυτικό της Ρωσίας, ως μέρος ενός προγράμματος χρήσης των θαλασσίων ζώων σε ειδικές αποστολές και σε κατασκοπεία.

Η λευκή φάλαινα beluga εντοπίστηκε από Νορβηγούς ψαράδες στα ανοιχτά του χωριού Ίνγκα, την περασμένη εβδομάδα. «Πήγαμε να ανεβάσουμε τα δίχτυα μας, όταν πλησίασε στη βάρκα μας η λευκή φάλαινα. Κολύμπησε κατά πάνω μας και πλησίασε πολύ. Τότε διακρίναμε ότι είχε μία συσκευή πάνω της», δήλωσε ένας από τους ψαράδες.

Η παράξενη συμπεριφορά του ζώου, το οποίο προσπαθούσε επίμονα να εντοπίσει τα σκάφη και τραβούσε τα σχοινιά τους, όπως και ο πομπός που έμοιαζε με κάμερα ή όπλο, κίνησαν τις υποψίες των ειδικών για στρατιωτική εκπαίδευση από τους γείτονες Ρώσους, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Αν η φάλαινα προέρχεται από τη Ρωσία, και έχουμε σοβαρό λόγο να το πιστεύουμε αυτό, δεν έχει εκπαιδευτεί από Ρώσους επιστήμονες, αλλά από άτομα του ρωσικού Ναυτικού», τόνισε ο Martin Biuw από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Έρευνας της Νορβηγίας.

«Ξέρουμε ότι στη Ρωσία διαθέτουν έναν μεγάλο πληθυσμό από φάλαινες σε καθεστώς αιχμαλωσίας και γνωρίζουμε επίσης, ότι ορισμένες από αυτές, αφέθηκαν ελεύθερες. Από τότε έχουμε αναφορές ότι φάλαινες προσεγγίζουν πλοία», δήλωσε ο Audun Rikardsen, καθηγητής στο τμήμα αρκτικής και θαλάσσιας βιολογίας στο Αρκτικό Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar σουρταφερτας

  και στην περιοχη μου εχουμε ρουσκες φαλαινες

 2. avatar losromi

  Αχ αυτές οι Ρωσίδες.

 3. avatar Ψηρίς

  Η καημένη η φάλαινα πάει κοντά στα πλοία και λέει: \"Συγγνώμη...μπορείτε να μου βγάλετε λίγο αυτό??\"

 4. avatar ρε τι πάθαμε

  με τη Ρωσοφοβία

  1. avatar Καπόνε

   Το λες απο άγνοια ή είσαι βαλτός?

   1. avatar Αλ

    Είμαι σκεπτόμενος

 5. avatar Ploigos

  Μπορεί \" να παίζει \" όμως και το να παρακολουθείτε η φάλαινα από κάποιο ίδρυμα που ασχολείται με τις φάλαινες και συνήθως αυτά βάζουν πομπούς για να τα παρακολουθούν.

  1. avatar Χαχαανδ

   Το πιο πιθανό... Απλα πάλι πρόφαση για κατηγορίες στην Ρωσία... Δημιουργούνε εχθρό τα παλικάρια.... Και για το κρύο η Ρωσία φταιει

   1. avatar Καπόνε

    Η Ρωσία ξέρει απο ψυχροπολεμικές τακτικές. Ενα χαρακτηριστικό περιστατικό είναι η βύθιση ενός υποβρυχίου στα φιορδ της Σκανδιναβίας. Προτίμησαν να σκοτώσουν όλα το πλήρωμα απο το να παραδεχθούν οτι κατασκοπέυουν. Ή μήπως και αυτό τα βγάζουμε απο το μυαλό μας?

    1. avatar Αλ

     Πολλές ταινίες βλέπεις, είναι και αμερικάνικες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει