Την παρακολούθηση μέσω τηλεφώνου iPhone και του ψηφιακού βιβλίου iPad της εξέλιξης της εποικιστικής δραστηριότητας των εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη εγκαινίασε χθες αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση.

«Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, μπορεί πλέον να συνδεθεί στη δωρεάν εφαρμογή και να παρακολουθήσει την επί τόπου πραγματικότητα», τονίζει στο ανακοινωθέν της η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΜΚΟ Americans For Peace Now (ΑΡΝ) Ντέμπρα ΝτεΛι.

Η εφαρμογή αυτή, που μπορεί κάποιος να κατεβάσει από την ψηφιακή πύλη iTunes της Apple, «δείχνει την ωμή πραγματικότητα» των συνεπειών από τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης, προσθέτει η ίδια, υποσχόμενη να παραθέτει «σαφή» γεγονότα με «άνευ προηγουμένου λεπτομέρειες».

«Ευελπιστούμε πως αυτή η εφαρμογή θα φέρει την επανάσταση στον διάλογο για τον εποικισμό της Δ. Όχθης και θα θέσει τέλος στην πολεμική και στην παραπληροφόρηση», τονίζει η επικεφαλής της ΑΡΝ.

Με την ονομασία «Δεδομένα στην Περιοχή: Το Σχέδιο του Χάρτη της ΑΡΝ» (Facts on the Ground: The APN Map Project), το λογισμικό χρησιμοποιεί έναν χάρτη της περιοχής από το Google, στον οποίο σημαίνονται με μπλε χρώμα οι κατοικίες των εποίκων και με κόκκινο οι οικισμοί που δεν αναγνωρίζονται από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Επιλέγοντας κάποιος τους οικισμούς είναι δυνατόν να γνωρίζει το μέγεθός τους και την ημερομηνία δημιουργία τους.

Η εφαρμογή, που είναι άλλωστε ορατή και στην ιστοσελίδα peacenow.org/map και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε άλλα προηγμένα τηλέφωνα, θα «ενημερώνεται καθημερινά προκειμένου να αντανακλά τις φορτισμένες στιγμές της επικαιρότητας», τονίζει η ΜΚΟ.