Κάποιοι λένε πως η δουλειά σκοτώνει, το εννοούν πιθανότατα συμβολικά.

Και κάνουν λάθος, μιας και όντως η δουλειά μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμη, όπως μας είπε εξάλλου έκθεση του ΟΗΕ το 2002. Η δουλειά φέρνει περισσότερα δεινά και θανάτους από πολέμους και κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ μαζί!

Περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από εργατικά ατυχήματα ή ασθένειες που σχετίζονται με τη δουλειά, ένας θάνατος ανά 15 δευτερόλεπτα.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) του ΟΗΕ ονόμασε τη γεωργία, τις κατασκευές και τον εξορυκτικό κλάδο ως τα τρία πιο επικίνδυνα επαγγέλματα του κόσμου. Όσο γι’ αυτούς τους 2 εκατ. θανάτους, είναι τριπλάσιοι από τους 650.000 ανθρώπους που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στις εμπόλεμες συγκρούσεις του πλανήτη.

Ακόμα και οι 340.000 θάνατοι από ναρκωτικά και αλκοόλ υπολείπονται των 350.000 θανάτων από εργατικά ατυχήματα. Ο ILO κατηγόρησε στη μελέτη του τις ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες, ότι εξάγουν τον θάνατο στον αναπτυσσόμενο κόσμο, εκεί που το προσωπικό είναι ανειδίκευτο και δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για μέτρα προστασίας…