Τέσσερα επενδυτικά έργα σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης θα προσφέρουν δουλειά σε χιλιάδες νέους Βούλγαρους το 2013, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της χώρας Ντέλιαν Ντόμπρεφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Capital Daily», αποσπάσματα της οποίας αναμετέδωσε στην ιστοσελίδα του, το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite».
Ο ίδιος τόνισε ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις στη Βουλγαρία το 2012 σημείωσαν αύξηση 30% έναντι του 2011 και η αξία τους διαμορφώθηκε σε 1,336 δισ. ευρώ.

Η Βουλγαρία προσελκύει επενδύσεις στον πραγματικό τομέα της οικονομίας, αντίστοιχες με αυτές πριν το 2009 είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι στους υπολογισμούς του υπουργείου δεν περιλαμβάνονται επενδύσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα και στον κλάδο των ακινήτων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, υπενθύμισε δε, ότι η Βουλγαρία διοργάνωσε επενδυτικά φόρουμ στην Ιαπωνία, την Ινδία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο την παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών στο εξωτερικό και την προσέλκυση επενδυτών.

Αναφερόμενος στα τέσσερα επενδυτικά έργα, τα οποία υλοποιούνται με τη μέθοδο του outsourcing (ανάθεση υπηρεσιών σε τρίτους) τόνισε πως τα τρία σχέδια ανήκουν σε κινέζικες εταιρείες.