Οικουμενικός Πατριάρχης για Παναγία των Παρισίων: Σύμβολο κοινών ιδανικών της ανθρωπότητας

«Ένα ορατό σημείο «συνάντησης» της χριστιανικής πίστης και της ανθρώπινης μεγαλοφυΐας»


ΚΟΣΜΟΣ
17:02
17/04/2019
Οικουμενικός Πατριάρχης για Παναγία των Παρισίων: Σύμβολο κοινών ιδανικών της ανθρωπότητας
1
loading

Τη βαθύτατη λύπη του για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε τον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της ιστορίας και της πνευματικής ταυτότητας της γαλλικής πρωτεύουσας, και τη συμπάθειά του προς τους ρωμαιοκαθολικούς πιστούς της πόλης και συνολικά προς τον λαό της Γαλλίας εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με επιστολές του προς τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Παρισίων, Michel Aupetit, και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η Παναγία των Παρισίων δεν ήταν απλώς ένας Καθεδρικός Ναός, τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αλλά αποτελεί ένα ορατό σημείο «συνάντησης» της χριστιανικής πίστης και της ανθρώπινης μεγαλοφυΐας, ένα σύμβολο των κοινών ιδανικών της ανθρωπότητας, μία «φωνή» από την οποία πηγάζει μια ηχηρή έκκληση για ειρήνη και αγάπη.

«Ο κόσμος είναι σήμερα τραυματισμένος, βιώνει ένα ιδιαίτερο πένθος, συλλογικά, πέρα από ομολογιακές και θρησκευτικές δεσμεύσεις», σημειώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και εύχεται για την ταχεία αποκατάσταση του ιστορικού Ναού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Είναι οδυνηρό να πρέπει να επιχειρηματολογήσεις υπέρ του αυτονόητου.

  Ότι, δηλαδή, η Παναγία των Παρισίων δεν είναι του Μακρόν ή του γαλλικού ιμπεριαλισμού που επειδή δολοφονεί από Αλγερία μέχρι Συρία «καλά να πάθει».

  Ότι οι Πυραμίδες δεν είναι του φασίστα Σίσι κι αν πάθουν κάτι «ούτε κλαίμε, ούτε γελάμε».

  Οτι το Σινικό Τείχος δεν είναι του στυγνού κινέζικου καπιταλισμού κι αν καταστραφεί «ηθελέστα και παθέστα».

  Ότι ο Παρθενώνας δεν είναι των κατσαπλιάδων της αστικής τάξης και των πολιτικών κολαούζων τους, κι αν γίνει ερείπια «δεν τρέχει τίποτα».

  Ότι το Κολοσσαίο δεν είναι του φασίστα Σαλβίνι, ούτε του ιταλικού ιμπεριαλισμού που δολοφονεί από Αιθιοπία μέχρι Λιβύη κι αν σωριαστεί «πάμε γι’ άλλα».

  Είναι άλλο πράγμα η υποκρισία των Μπους και των Μπλερ που λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Βαγδάτης στο όνομα της «εξαγωγής δημοκρατίας», είναι άλλο πράγμα η υποκρισία των Τραμπ και κάθε κατασκευαστή ισλαμοφασιστών που καταστρέφουν την Παλμύρα, είναι άλλο πράγμα η υποκρισία των Μέρκελ και των Άγγλων λόρδων που λεηλάτησαν την Ακρόπολη και ποτέ δεν επέστρεψαν τα κλοπιμαία από την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, είναι άλλο πράγμα η υποκρισία και η (φοροαπαλλασόμενη) “ευεργεσία” των μπουρζουάδων κι είναι άλλο πράγμα η Ιστορία του ανθρώπινου γένους.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/o_17.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει