Οι φανατικοί οπαδοί του ISIS πανηγυρίζουν για την κόλαση φωτιάς στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων μερικές μέρες πριν το Πάσχα των Καθολικών, αποκαλώντας την καταστροφή «αντίποινα και τιμωρία», σύμφωνα με τη Daily Mail.

Την εμφάνισή της στο διαδίκτυο έκανε μια αφίσα με τον ναό στις φλόγες, που είχε τη λεζάντα: «Να έχετε μια ωραία μέρα». Η «πατρότητα» αυτής της δημιουργίας αποδίδεται στην ομάδα Al-Muntasir, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την Κοινοπραξία Έρευνας και Ανάλυσης της Τρομοκρατίας.

Η αφίσα γράφει: «Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1163 και ολοκληρώθηκε το 1345. Είναι ώρα να πείτε αντίο στον πολυθεϊστικό ναό σας».

Το ανατριχιαστικό μήνυμα εμφανίστηκε την ώρα που οι πυροσβέστες αγωνίζονταν ακόμη να σβήσουν τη φωτιά το βράδυ της Δευτέρας, μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα των Καθολικών.

Το δίκτυο Al-Munatsir έχει στο παρελθόν δημοσιεύσει προπαγανδιστικά πανηγυρικά σχόλια για τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν συγκλονίσει τη Γαλλία.

Εισαγγελέας του Παρισιού ανακοίνωσε ότι οι Αρχές αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά ως ατύχημα, αποκλείοντας προς το παρόν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξέσπασε τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, προκάλεσε σημαντικές φθορές σε κομμάτι του Καθεδρικού της Παναγίας των Παρισίων, προκαλώντας θλίψη στους Γάλλους αλλά και σε όλον τον πλανήτη, για το σημαντικό αυτό σύμβολο του Παρισιού.