Τρεις αστυνομικοί και τρεις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση καμικάζι εναντίον ενός κτιρίου της αφγανικής αστυνομίας, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, ενώ οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων της τάξης.

Από την επίθεση τραυματίσθηκαν επίσης τέσσερις αστυνομικοί, δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων και έξι πολίτες, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών στρατηγός Αμπντούλ Ραχμάν. Δύο από τους πέντε επιτιθέμενους εξακολουθούν να βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη συντονισμένη επίθεση εναντίον κυβερνητικού κτιρίου στο Αφγανιστάν μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία δείχνει πως μπορεί οι εξεγερμένοι να επιδιώκουν να ελέγξουν την αντίδραση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας στην Καμπούλ, έπειτα από μια σειρά επιθέσεων σε σημαντικούς δυτικούς στόχους που πραγματοποίησαν πέρυσι.

Η βία στη χώρα αυξανόταν όλο και περισσότερο στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, προκαλώντας ανησυχίες για το πώς τα 350.000 μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας θα τα καταφέρουν μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων ως το τέλος του 2014.

«Είναι πολύ σαφές πως, όσο περισσότερο οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας αναλαμβάνουν τον έλεγχο της ασφάλειας, τόσο περισσότερο γίνονται στόχοι από τους εξεγερμένους», δήλωσε ο ταξίαρχος Γκίντερ Κατς, εκπρόσωπος της νατοϊκής Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF).