ΥΠΕΞ για Παναγία των Παρισίων: Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε την θλίψη μας

Η Ελλάδα συμπαραστέκεται στη Γαλλία μετά την καταστροφή


ΕΛΛΑΔΑ
9:48
16/04/2019
ΥΠΕΞ για Παναγία των Παρισίων: Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε την θλίψη μας
1
loading

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη θλίψη του χθες το βράδυ, με δύο tweet στα ελληνικά και τα γαλλικά, για την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε την θλίψη μας για την καταστροφική πυρκαγιά που πλήττει την Παναγία των Παρισίων, σύμβολο της Πόλης του Φωτός. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη Γαλλία και τον γαλλικό λαό σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή».

Η μεγάλη φωτιά που για 8,5 ώρες κατέκαιγε την Παναγία των Παρισίων προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, καταστρέφοντας ένα μεγάλο κομμάτι του καθεδρικού ναού με ιστορία αιώνων. Οι πυροσβέστες μπόρεσαν να σώσουν την πέτρινη κτιριακή δομή και τα δύο κωδωνοστάσια, αποτρέποντας την κατάρρευσή τους.

«Το χειρότερο αποφεύχθηκε, έστω κι αν η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί τελείως», είπε ο γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μετά τα μεσάνυχτα σε δημοσιογράφους, καθώς πυροσβέστες συνέχιζαν τις προσπάθειές τους για να αποφευχθεί η κατάρρευση κι άλλων τμημάτων του ναού και να σβήσουν τελείως τις φλόγες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar διαολος

    Συμπαραστέκεστε υποκριτές, αλλά την παγκοσμιοποίηση την προωθείτε διακαώς καθώς και την ενοποίηση των θρησκειών σε μία......!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει